Image default
Egészség - betegség

Hova menj idén strandolni? Ez a fürdőkomplexum nyílt meg most Budapesten!

Bár július elejére kicsit alábbhagyott a kánikula, bízunk benne, hogy ez nemsokára megváltozik, és visszatér a 30 fok fölötti hőmérséklet.

Addig is tudatjuk: egy új fürdővel gazdagodott Budapest!

Budapest egyetlen jódos-sós vízű gyógyfürdőjeként tiszteleg jelen és jövőbeli látógatói előtt a Pesterzsébet fürdő, amely így a gyógyulni vágyó, illetve preventív céllal fürdőző vendégek számára is kiváló helyszín. Ne hidd viszont, hogy a komplexum nélkülözi az úszómedencét, a kültéri strandrészt, hullámmedencét vagy a kiúszós élménymedencét! Ez, és sok más mind benne van abban a 13 medencében, amellyel a felújítás következtében kibővült a fürdő.

Hullámmedence, kiúszós élménymedence, úszómedence is vár többek közt a kültéri részenKép: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A Budapesten egyedülálló, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó hévíz a mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ezen kívül a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról is ismert! Szóval ha nem is vagy kifejezetten beteg, de könnyen elkapsz nőgyógyászati betegséget, vagy éppen zűrös időszakon mész keresztül idegileg, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a gyógyító termálvizet is.

A gyógyvíz hatásai jól hatnak az idegekre, a fertőzésekre is Kép: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A jelenlegi felújítás során a helyi védelem alatt álló, kupolás áltörökfürdőn kívül egy 4 300 négyzetméteres új épülettel is bővült a fürdőA fedett térben tíz medence (jódos-sós vizű termálmedence, termálmedencék, gyerekmedence, kiúszós élménymedence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők, merülőmedencék és Kneipp-medence) vár, míg a kinti részlegen a felújított hullámmedence mellett helyet kapott egy gyerek- és egy úszómedence is. A szaunavilág külön zónaként vehető igénybe. A látogatók kényelmének fokozása érdekében pedig a fürdő területén belül egy 120 állású parkolót is kialakítottak.

Egy masszázst a fürdés és szaunázás után? Kép: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

+1 Érdekes tény: A főváros mellett elterülő Pesterzsébet (ma XX. kerület) Dunaparti részén már a XX. század első évtizedeiben strand létesült. Az 1930-ban épült strandmedencét ekkor még a Duna vizével töltötték meg! Az említett gyógyhatásokkal rendelkező vizet Földváry Jánosnak köszönhetjük, aki 1931-től, a fürdő bérlő-üzemeltetőjeként azonnal jelentős és eredményes vízkutatásba kezdett.

Forrás: Noizz.hu

Hasonló hírek

Egyre kevesebben oltatják be magukat influenza ellen

info

2 millió csecsemő életét mentette meg vérével a férfi – videó

info

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál INR vizsgálat – a véralvadásgátlót szedő betegek szükséglete (cikk sorozat – 4. rész)

Mazsi