Hirmagazin.eu
Főoldal » Hosszúszárnyú bálna tévedt Montréalba
Állatvilág

Hosszúszárnyú bálna tévedt Montréalba

Egy fiatal hosszúszárnyú bálna úszott fel az óceánból a kanadai Szent Lőrinc-folyón és néhány napja Montreal közelében tartózkodik.

A hatóságok szerint valószínű, hogy vadászat közben tévedt el.  Több száz kilométerre élőhelyétől a gigászi emlős szombat óta úszkál a folyóban, hátterében a parton emelkedő város. Az állat valószínűleg ugyanaz, amelyiket a Szent Lőrinc-folyó alsóbb szakaszán, Quebec város közelében láttak pár nappal korábban – mondta Marie-Eve Muller, a quebeci tengeriemlős-mentő hálózat (RQUMM) munkatársa.

A hosszúszárnyú bálnák az Északi-sarki és a Déli-sarki-tengerben is élnek, a kifejlett példányok 17 méteresre és 40 tonnásra is megnőnek.

Csordáik a nyarat a sarkvidéken töltik, majd télre a trópusokra vándorolnak utódok nemzése és nevelése céljából.

Ilyen is van, de véletlen, amikor egy hosszúszárnyú bálna bekap e tengeri fókát.. Utána kiköpi, ugyanis a bálnák növényevők.. Hirmagazin.eu
Ilyen is van, de véletlen, amikor egy hosszúszárnyú bálna bekap e tengeri fókát.. Utána kiköpi, ugyanis ezeknek a a bálnáknak a tápláléka: planktonikus rákok (krill), halak és tintahalak. Hirmagazin.eu

 

A nagyjából két-hároméves montreali látogató zsákmányát hajszolva, vagy navigációs hiba miatt tévedhetett a folyamba – magyarázta az AFP-nek Muller.

Meglehet, hogy hónapokra a város vizein marad, noha a zsilipek és a zuhatagok valószínűleg útját állják, ha feljebb akarna úszni nyugat felé – tette hozzá.

Az RQUMM csapata figyelemmel kísérni a bálnát, hogy megakadályozza a hajókkal való összeütközést, de azt nem tervezik, hogy visszatereljék a tengerbe, mert egy ideig édes vízben is elélhet.

Pillanatnyilag jó egészségnek örvend. A legjobb, ha a természetre hagyjuk, hadd végezze a dolgát” – mondta el Muller, aki reméli, a cet végül magától visszatalál az óceánba.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Csodálatos képek és videó! Kikelt a gemenci feketególyapár első fiókája (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

A kocogó férfi mindennap látja ezt az embert, ahogy baba nélkül tolja a babakocsit. De nézd meg közelebbről

Mazsi

Kihalás veszélyezteti a góbi medvét

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------