Image default
Időjárás

Hosszú hétvége: Eső és napsütés is várható

2015 04 30 070947
Május első hétvégéje esőt és napsütést is tartogat, a hőmérséklet nagyjából megfelel majd a sokéves átlagnak.

Közeledik a majális, bizonyára sokan terveznek szabadtéri programokat a hosszú hétvégére. A számítógépes előrejelzések alapján felemás hírekről számolhatunk be a hétvége időjárást illetően: esőre, szélre és napsütésre egyaránt számíthatunk, a csúcshőmérséklet 20 fok közelében alakulhat, az éjszakák viszonylag enyhék lesznek.

Elszórtan záporok jöhetnek május 1-jén

2015 04 30 070839

A csütörtöki fátyolfelhős-napos időt követően pénteken már gyakrabban megnövekszik a felhőzet, valamivel több napsütés a déli, délkeleti tájakon lehet. Napközben inkább csak szórványosan – nagyobb eséllyel – északon, északkeleten alakulhat ki záporeső, északkeleten esetleg zivatar, majd éjjel több helyen kell számítani esőre, záporokra.

Ez a csapadékzóna szombatra kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a Nap, és csak helyenként fordulhat elő jelentéktelen zápor az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből.

Vasárnapra aztán nyugat felől ismét több felhő sodródhat fölénk, ezekből azonban inkább csak nyugaton, északnyugaton alakulhat ki kisebb eső.

Gyakran megerősödhet a légmozgás

Időjárásunk fő meghatározója lesz ezekben a napokban a szél is: pénteken a nyugati-délnyugati szelet kísérhetik többfelé erős lökések, szombaton pedig az északnyugatira forduló szél erősödhet meg, sőt a Dunántúlon egy-egy viharos lökés is lehet ezen a napon. A hét utolsó napjára mérsékeltebb légmozgás ígérkezik.

Hasonló hírek

Közeleg az ítéletidő: rengeteg esővel, viharral tör be hazánkba a hidegfront – ezekre a megyékre már a riasztást is kiadták

Mazsi

Jégeső, felhőszakadás, heves zivatar – bárhol lecsaphat a vihar

Edit

Kemény lehűlés és havazás jön a hétvégén

Edit