Hirmagazin.eu
Főoldal » Hosszú betegség után elhunyt Vass Gábor – A Szomszédok és a Kisváros színésze 64 éves volt.. – videók.. Isten nyugosztalja!
Életmód hírek

Hosszú betegség után elhunyt Vass Gábor – A Szomszédok és a Kisváros színésze 64 éves volt.. – videók.. Isten nyugosztalja!

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt Vass Gábor.

Betegsége mellett is erőn felül és jókedvűen dolgozott – adta hírül Facebook-oldalán a Szinkronjunke blog.

A Retro Rádió közleménye szerint a 64 éves színész  koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.

A színész 2005-ig az HBO, 2014-től az AMC csatorna hangja, 2017-től pedig a Retro Rádió hangja volt. Jellegzetes orgánumát számtalan alkotásban hallhattuk, a James Bond-filmekben például Sean Conneryt, a Gladiátorban Russell Crowe-t szinkronizálta.

Vass Gábor 1956. június 23-án született Kömlőn. 1978-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának növendékeként. Egy évadot a Szolnoki Szigligeti Színháznál töltött, 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színház, majd tíz évig a Madách Színház tagja volt, ezután szabadúszó lett.

Láthattuk a Gyerekrablás a Palánk utcában és a Fekete gyémántok című filmekben, szerepelt a Nyolc évszak, a Kisváros (Farkas százados) és a Szomszédok című sorozatban – az utóbbiban Vitézt alakította, aki Mágenheim doktor feleségének, Julinak csapta a szelet.

Vass Gábor jellegzetes orgánumával keresett szinkronhang is volt. Ő adta Scooby-Doo, az Oroszlánkirályban Mufasa, A Narnia Krónikáiban Aslan, az oroszlán, A kis hableányban Sebastian, a rák hangját.

A James Bond-filmekben Sean Connery-t, a Gladiátorban Russell Crowe-t, az Elfújta a szélben Clark Gable-t, a Supermanben Marlon Brandót szólaltatta meg. Többször adta a hangját Samuel L. Jacksonnak,  Danny Glovernek, James Earl Jonesnak, Nick Nolte-nak vagy Ving Rhamesnek is.

– A James Bond-sorozat igen közel áll hozzám. Nagy szívfájdalmam a legutóbbi két film, mert ez már nem James Bond, csak valami pocsék akciófilm. Nincs benne humor, amitől James Bond igazán James Bond, sem az, amitől Sean Connery imádni való Bond volt. A mai napig ő az etalon. Roger Moore-t is szerettem. És rájuk való tekintettel még Pierce Brosnant is el tudom viselni olykor. Főként mióta a Mamma Miában olyan hamisan énekelt, ami zseniális volt! – mesélte a magyarszinkron.hu-nak.

Imádtuk! A szinkronszínészet egy gyönyörű korszaka ért véget halálával! Isten nyugosztalja! Hirmagazin.eu

femina

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Beperelték Kövér Lászlót az újságírók mozgásterének zsugorítása miatt

Géza

Egy aranyos történet

Mazsi

Figyeljék-e egymást a szomszédok?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!