Hirmagazin.eu
Főoldal » Hősnek tartja Merkelt az ENSZ menekültügyi megbízottja
Külföld

Hősnek tartja Merkelt az ENSZ menekültügyi megbízottja

forrás: MTI

Hősnek nevezte a német kancellárt pénteken az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja. Peter Sutherland közölte: Angela Merkel határozottan kiállt a menekültek mellett, míg más európai vezetők elbuktak az emberiesség tesztjén.

Véleményem szerint Merkel asszony hős – mondta egy genfi sajtótájékoztatón  Peter Sutherland, az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja.

Tudta, hogy ez erkölcsi kérdés. Tudta azt is: politikai támadások fogják érni, aminek az lesz a következménye, hogy csökken a népszerűsége – tette hozzá az ENSZ illetékese. Ugyanakkor méltatta Svédország hozzáállását is, de megjegyezte: összességében Európa viszonylag kevés menekültet fogadott be.

“Némelyek azt mondták, hogy felveszünk menekülteket, csak legyenek keresztények. Melyik évszázadban élnek ők? Mi van az emberi méltóság és egyenlőség alapelveivel?” – kérdezte Sutherland.

Az ENSZ-illetékes szerint a politikusokat a migránsokat kedvezőtlen fényben feltüntető sajtó befolyásolja.

A migránsok általában és az összes európai országban is többel járulnak hozzá az állami költségvetéshez, mint amennyit segélyek formájában felvesznek. Ezekben az országokban alacsonyabb a munkanélküliség és általánosságban is nagyobb figyelmet fordítanak az oktatásra – tette hozzá.

Véleménye szerint az Európai Uniónak, amelynek jelentős a részesedése a világ gazdaságából, kötelessége segíteni.

 

Hasonló hírek

Kivégezték a halálra ítélt nőt Georgiában

Edit

A félelem sosem győzhet

info

A rettegés jegyében telik az idei szilveszter

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!