Főoldal » Hős kutyák mentették meg két kislány és a nagymama életét Vecsésen!
Állatvilág

Hős kutyák mentették meg két kislány és a nagymama életét Vecsésen!

A szomszéd német juhászkutyái ugatva, nyüszítve kaparták az ajtót, hogy felhívják a gazdi figyelmét a bajra.

Mi is beszámoltunk róla, hogy egy kisgyermekes család háza égett le Vecsésen múlt héten.

A két kislány és a kicsikre vigyázó nagymama volt otthon, de észre sem vették, hogy ég a tető, a szomszéd szólt, hogy baj van. A szomszéd a kerítést átugorva futott oda, riasztotta és kimentette a házban tartózkodókat.

A négytagú családnak szinte mindene odalett. A tető teljesen leégett, a plafon leszakadt, csak a falak állnak. A házat nemrég újították fel.

Amit a tűz nem pusztított el, azt az oltás során a víz tette tönkre.

Mint kiderült, a szomszéd azért tudott időben átrohanni, mert a kutyái jeleztek. A férfi a Blikknek mondta el, mi történt.

“Négy éve, hogy Gombáról, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány állatotthonából elhoztam Rockyt és Elzát. Ez volt életem egyik legjobb döntése” – mesélte a lapnak Székely Péter ipari alpinista.

“Elza a kisebb, de ő a falkavezér, Rocky annyira játékos, hogy emiatt elbukott a rendőrkutya-kiképzésen. Viszont amikor nagyon kellett, helyén volt az esze” – tette hozzá.

A férfi aznap, amikor a szomszéd házban tűz ütött ki, éppen meccset nézett a tévében.

A kutyái ugatva, nyüszítve kaparták az ajtót. A férfi kiment, az ebek pedig odavezették őt a szomszéd kerítéséhez.

“Rögtön megéreztem a Csobai Laciék házból áradó csípős füstszagot. Tudtam, hogy a feleségével együtt dolgoznak, csak az idős nagymama vigyáz a gyerekekre.

Átugrottam a kerítésen, bekiabáltam, hogy tűz van, jöjjenek ki. Előbb a két síró kislány bukkant fel az előszobában: fölkaptam és elvittem őket az udvar legtávolabbi sarkába.

Visszafordultam Olgi néniért, s amint őt kirántottam az ajtón, máris belobbant a tűz, és forró, mérgező gázokkal teli füst lepte el az egész házat. A két kislányt a bezárt kapu fölött adtam ki a páromnak, a nagymamának pedig egy hevenyészett rámpát építettem a kerítésre, azon mászott ki az utcára.”

Fotó: Blikk / Székely Péter eddig is becsben tartotta Elzát és Rockyt, de most már mindenki tudja, hogy igazi hősök.

thenews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ismerd meg Samsont, a 13 kilós cicát

Edit

Máris megvan 2016 sztárállata!

Mazsi

Fontos-e a kutya farkát kurtítani?

info