Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Horror Kisbéren: terrorban tartottak egy többgyerekes családot

A férfi először egy bankautomatánál kezdte, de később már a család házához is eljárt. Áldozatai annyira féltek, hogy inkább elmenekültek otthonról.

kecskeNEWSás onlinetöbb

Csaknem két hónapon át terrorizált egy kisbéri családot az a férfi, akivel szemben most rablás és súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat az ügyészség.

A többgyermekes házaspár a Komárom-Eszergom-megyei városban élt. A férj tavaly május 3-án pénzt vett fel a bankautomatából, majd pár méterrel arrébb találkozott a vádlottal, aki közölte, hogy tudja, hogy most vette fel a fizetését és adjon belőle 50 ezer forintot. A családapa nem adott, ezért a férfi ököllel fejen ütötte. Ez már “jobb belátásra bírta” a sértettet, oda is adta a kért összeget.

Itt azonban nem volt vége, az egyszeri támadásból komplett rémtörténet lett. A vádlott pár nappal később a család lakására ment, ahol megint pénzt kért és fenyegetőzött is. A családapa tartott az újabb veréstől, ezért másodszorra már 70 ezer forintot adott.

Kép: tudasfaja

A sértett június elején ismét felvette a fizetését. A vádlott ekkor már nem a bankautomata környékén várta, hanem a lakásnál. Megint fenyegetőzött, majd megint pénzt kapott, de akkor már 100 ezret. Nem volt elég: az elkövető később már a család lakásába is bement, körbenézett, majd amit lehetett (laptop, mobil, fűkasza), elvitt. A házaspár annyira félt, hogy nem mert tiltakozni.

A férfi a férjet még arra is rákényszerítette, hogy saját nevére vegyen fel hitelt, aztán adja neki a pénzt, de a kisbéri bank elutasította az egymilliós személyi kölcsönt.

A vádlott 2017 júniusának végén már a családi pótlékot és a családfő teljes fizetését követelte. A követelést azzal nyomatékosította, hogy ha nem teljesül, elvágja a család torkát. A férfi a családjával ekkor már annyira félt a megtorlástól, hogy másnap egyszerűen elmenekültek otthonról.

A járási ügyészség az előzetesben lévő férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Meghalt a kisteherautóból kiesett sofőr

info

Rendőreink, katonáink tisztességgel, és igaz hazaszeretettel védik Magyarországot! Oszd meg!

Géza

Most kaptuk a hírt: súlyos tömegkarambol a fővárosban, többen megsérültek

Mazsi