Image default
Tudástár - minden érdekesség

HORROR: ha a pókok együttműködnének, egy év alatt felfalhatnák az emberiséget

Ha esetleg arra készültél, hogy ma este alszol egy jót, akkor ezek után búcsúzhatsz tőle… Bocsi!

Tény, hogy a pókok alapvetően azzal vannak elfoglalva, hogy a számukra megfelelő táplálékot fogyasszák el, azaz bogarakat, egyes fajok esetleg kisebb gyíkokat, apró emlősöket és madarakat. Eközben viszont egy új kutatás bebizonyította: egy év alatt a föld pókpopulációja annyi élelmet fogyaszt el, amennyi meghaladja a világ összes élő emberének összeadott tömegét. Ez tényleg maga a horror!

Ez a vérfagyasztó, és valljuk be undorító felfedezés több kutató közös munkájából adódott össze. Részt vett benne Martin Nyffeler a Svájcban található Baseli Egyetemről, a svéd Klaus Birkhofer a Lund Egyetemről, illetve a németországi Brandenburgi Műszaki Egyetem tudósai. A tudományos eredményeiket a The Science of Nature című magazinban tetté közzé, és bár elég lenyűgözőek az általuk hozott számok, azért valljuk be, elég gusztustalanok is.

HORROR ha a pókok együttműködnének, egy év alatt felfalhatnák az emberiséget 1
Kép: iStock

Felfedték ugyanis, hogy a pókok elképesztő mennyiségű, 400-800 millió tonna zsákmányt fogyasztanak el egy év alatt. Ha kontextusba akarjuk ezt a számot helyezni, akkor érdemes tudni, hogy mi emberek (kivéve a vegetáriánusok és a vegánok persze) egy év alatt körülbelül 400 millió tonnát fogyasztunk el… És ha még pontosabbak akarunk lenni: a felnőtt emberi lakosság súlya nagyjából 287 millió tonna, plusz-mínusz pár millió – ami ebben az esetben mondjuk nem oszt,nem szoroz. Ehhez még hozzáadódik a gyereklakosság súlya, ami mintegy 70 millió tonna, és még így is messze elmaradunk attól, amennyit a pókok képesek felfalni.

Na, és akkor ezek után kétszer is gondold meg, hogy lecsapod őket, vagy inkább kedvesen fogod, és kiviszed őket a lakásból! Ó, és köszönjük meg nekik, hogy mégsem belőlünk táplálkoznak.

Ha már itt vagy…

Forrás: noizz.hu

Hasonló hírek

Megkezdődött a pompás királylepkék vándorlása

info

300 éves a legkorábban Nagy-Britanniába érkezett tea

info

A légierő és a repülő fegyvernem napja

info