Hirmagazin.eu
Állatvilág Vadászat hírei

Horror a Mecsekben: 200 vaddisznót mészároltak le

Mészárlásba torkollott egy vadászat a mecseki erdőgazdaságban.

Néhány külföldi két nap alatt kétszáz vaddisznót lőtt, az állatokat tömegesen terelték a puskák elé.
Az összes írott és íratlan szakmai-etikai szabályának ellentmondott az a vadászat, amelyet idén november 5–6-án, egy hétvégén tartottak az állami Mecsekerdő Zrt. által fenntartott sasréti erdőben – ezt állították a Szakács László MSZP-s képviselőhöz forduló informátorok. Két nap alatt több mint kétszáz, előzetesen összeterelt vaddisznót lőttek le, amelyeket feszített tempóban hajtottak a puskák elé. Szemtanúk szerint közönséges mészárlásnak lehet nevezni a történteket, állítólag a talaj nagy területen szinte vérben ázott.

Horror a Mecsekben: 200 vaddisznót mészároltak le
A puskák elé terelték a vadakat, majd viszonylag közelről végeztek velük © (képünk illusztráció, AFP)

Szakács írásbeli kérdésben fordult Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez, hogy megtudja: ki volt a megrendelő, mennyit fizetett és mekkora károkat okozott a vadállományban. A miniszter válaszában csak annyit árult el, hogy egy külföldi állampolgár volt a megrendelő, aki az érvényes árjegyzékhez képest öt százalék kedvezményben részesült. A Mecsekerdő árjegyzéke szerint a vaddisznók hajtó- és terelővadászata 3-5 fő részére napi 1000 euró (308 ezer forint), 13 főtől már napi 3000 euró (924 ezer forint).

A társaság honlapja szerint Sasréten a vaddisznó éves terítékterve – azaz ennyi állatot lehet kilőni – 210 darab, azaz a külföldi vadászok jócskán kihasználták a keretet. Fazekas szerint a vadászati hatóság által jóváhagyott tervek a nagyvad-állomány csökkentését írják elő. Ennek keretében a máshol befogott és ide telepített állatokat lőtték ki jórészt. A novemberi vadászat így nem okozott károkat, ráadásul a terület nagy mérete miatt a vaddisznók menekülési és kitérési lehetősége biztosítva volt.

 

Forrás: Bors

Hasonló hírek

Miért énekelnek a madarak?

info

Megható VIDEÓ, egy lyukba szorult, teljesen kiszáradt őzike megmentéséről

Edit

Elpusztult 140 gömbölyűfejű delfin Új-Zélandon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------