Hirmagazin.eu
Főoldal » Horror a gemenci fekete gólyák bekamerázott fészkében
Állatvilág

Horror a gemenci fekete gólyák bekamerázott fészkében

Az erdő sztárjaivá váltak a gemenci fekete gólyák, most viszont mindenki megrendült egy kissé, mivel egy fióka elpusztult.

Márciusban érkeztek haza a gemenci fekete gólyák, a pár életét pedig reggeltől estig egy kamerán keresztül nyomon követhetik az érdeklődők a Gemenc Zrt. honlapján. A gólyapár három tojásából május elsején kikeltek a fiókák, amelyet mindenki nagy örömmel fogadott.

Most viszont egy szomorú eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik vasárnap reggel ránéztek a kamerafelvételekre. Az egyik madárszülő ugyanis mindenki szeme láttára kiválasztotta és elpusztította a legkisebb fiókáját.

2013 óta többször is előfordult, hogy a gólyaszülők válogatnak a természetes szelekció részeként – tájékoztatott a gemenci Ökoturisztikai Központ Facebook-oldalán. A megelőző években eddig három esetben figyelhettünk meg hasonló szülők általi fiókapusztítást a kamerával megfigyelt fészekben, melyek során összesen 5 fiókát pusztítottak el. Arra nincs szabály, hogy ezt melyik szülő követi el, ám eddig minden esetben a legkisebb, leggyengébb fiókát szelektálták ki.

„A fészekkamerás megfigyelésnek éppen az az egyik célja, hogy megismerjük a fékszelési viselkedésüket, amihez ez is hozzátartozik. A jelenség más – nem gólya – fajoknál is rendszeresen előfordul (pl. szárcsa). Az öreg madarak aktív és passzív módon is szelektálnak, mindez faj- és egyedfüggő„ – írják.

Sok megdöbbent néző kommentelt a központ Facebook-oldalán, sokan azt mondják, annyira megrendítette őket a gólyafióka kétórás küzdelme az életért a szülővel szemben, hogy soha többé nem nézik a közvetítést…

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Gorillakölyök született Budapesten

Géza

Durva természetfilm kering a neten, elsápadtak a kutatók – VIDEÓ

Mazsi

15 kölyköt szült a kutyamami, elolvadt tőle az internet – VIDEÓ

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!