Hirmagazin.eu
Főoldal » Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani!
Otthon, lakberendezés, kert

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani!

Végre iga­zán öröm­teli a nö­vé­nyek gon­do­zása! A ma­ga­sí­tott kert­ből ké­nyel­me­sen sze­mez­get­hetsz, ha friss zöld­ségre, sa­lá­tára vagy zöld ­fű­szerre vágysz.

Dekoratív és kényelmes megoldást kínálunk kedvenc zöldségeid termesztéséhez. A ládakertészet egyik legnagyobb előnye a sok közül, hogy könnyen mozdítható, így ha a hely szűkössége miatt kevés fény éri a teraszt, növényeidet könnyen arrébb tudod tolni, a nap járása szerint. Ezen kívül az sem elhanyagolható tény, hogy nem kell hajolgatnod kertészkedés közben.

Mutatjuk az ötleteket, amivel igazán hangulatossá és egyedivé varázsolhatod a kerted vagy akár a teraszod.

1. Nem kell speciális és drága ládakertészeti felszerelésre gondolnod. Akár egy használaton kívüli fiókos asztal is jó szolgálatot tehet.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani!

2. Rusztikus hangulatot varázsolhatsz régi boros rekeszekkel, sorakoztasd egy padra a virágfölddel megtöltött dobozokat. Illatos fűszernövényeidnek épp elég ekkora hely.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 1

3. Jó szolgálatot tesz egy stabil asztal, ami bírja a terhelést. Rendezd be hangulatosan egymás mellé veteményes dobozaidat.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 2

4. Jól teszed, ha ládakertedhez könnyű virágrácsot is erősítesz, ezen szépen felfuthat a bab, az uborka, a hajnalka. Ha haszonnövényekben, pláne paradicsomban gondolkodsz, különösen fontos a láda mélysége.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 3

5. Ha nagyobb méretű, akár több méter hosszú ládakertet szeretnél, érdemes a belső részt kiemelhető rekeszekre osztanod. Így ha el kell mozdítanod az egész egységet, könnyebb dolgod lesz.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 4

6. A már megtöltött ültetőláda keretére is rögzíthetsz keresztben futó léceket, bár ebben az esetben a rácsozás inkább látványelemként funkcionál. Persze a lécek így is egyfajta rendezettséget eredményeznek, és a kialakult négyzetes felületekre külön-külön ültetheted el a palántáidat. Kerüljön az egyikbe bazsalikom, a másikba újhagyma, a harmadikba retek stb…

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 5

7. Igazán élvezetes a teraszon megtermelni a konyhába szükséges legfontosabb fűszereket!

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 6
Ennél f

8. Ha emeletes házban élsz és gondot okoz a nagy mennyiségű föld fölhordása, ládakertészetedhez válassz földtakarékos formát, nézd, milyen praktikus például ez:

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 7

A lefelé szűkülő ládába 1/3 mennyiségű virágföld is elég.

9. Sokkal tovább bírja majd a kiképzést a virágföldes ládákat tartó faszerkezet, ha belül erős fóliával béleled ki. Ha elzárod a nedves virágföldet a ládáktól, nemcsak tartósabb, hanem szebb is marad a fa. Az viszont fontos, hogy az ültetőtérnek legyen vízelvezetése, ezért a nejlonfóliát alul több ponton lyukaszd ki.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 8

Mindenképpen lyukasztgasd ki a tartószerkezet alját is, hogy a fólia és az aljzat között ne rekedjen meg a pangó víz. Az ugyanis nemcsak a ládakert szerkezetét, hanem a növényeidet is kinyírja.

10. Rendkívüli módon megnöveli a ládakert élettartamát, ha eleve tartós anyagból, vagyis nem fából készülnek az oldalfalai. Megoldás lehet a hullámos kialakítású vastaglemez, mely stabilan tart, ellenáll az időjárás viszontagságainak és a víz sem kezdi ki.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 9

11. Nemcsak teraszon lehet praktikus a ládakert. Néhány raklap segítségével igazán látványossá teheted vele a zöldségeskerted, vagy a ház udvarát is. Sőt, rendezvények területét, akár közparkokat is színesíthetsz ezzel a megoldással.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 10

12. Kicsit elegánsabb kivitelben így néz ki ugyanez.

Hoppácska! Elrugaszkodott a földtől a kert! Nem kell többé hajlongani! 11

Ha fa ládát használsz, így készítsd elő:

Tegyél az aljára egy kukás zsákot, néhány helyen szúrd ki, hogy a felesleges víz kifolyhasson. Erre szórj egy réteg nagyobb szemű kavicsot, hogy a távozó víz ne moshassa ki a földet. Töltsd meg a ládát jó minőségű virágfölddel és már ültethetsz is!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ez már biztos, így virágzik másodszor is a ciklámened

Mazsi

Így tisztíthatod meg ásványvíz segítségével a kanapéd!

Mazsi

Veszélyben a lekvárfőzés, egekbe szökhet a barack ára!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!