Hirmagazin.eu
Főoldal » Hoppá, közeledik az óra, ami megváltoztatja az életed
Egészség - betegség

Hoppá, közeledik az óra, ami megváltoztatja az életed

Gyor­san repül az idő, ha­ma­ro­san itt van a nyári idő­szá­mí­tás. Meg­mu­tat­juk, mi­lyen ha­tás­sal lehet ez ránk, de azt is, hogy mikor kell elő­re­ál­lí­tani az órát.

Idén március 26-án kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2 órakor kell az órákat 3 órára előreállítani. Így egy órával kevesebbet alhatunk, ami bizony sokakat megvisel.

Lássuk, pontosan hogyan hat az életünkre:

Hoppá, közeledik az óra, ami megváltoztatja az életed
Fotó: Pinterest

Növekedhet az infarktusok száma

2014-ben kutatók megvizsgálták az infarktusok gyakoriságát, és nagy kiugrást vettek észre a tavaszi óraátállítást követő napon. Az átlagértékhez képest 25%-kal növekedett a szívelégtelenséggel kórházba kerültek száma. Ez azt jelenti, hogy azok, akiknek szívproblémáik vannak, fokozottan veszélyeztetettek ezen a napon.

Az emberi bioritmust befolyásolhatja

A biológiai órával játszani nem vicc, hiszen ez irányítja az emberi teljesítményt, a hormonháztartást, az életritmusunkat, az anyagcserét, a szív-érrendszert működését is. A biológiai óra felelős az alvás-ébrenlét ciklusért, mint ahogy a természetnek is megvan a saját ritmusa, a napfény és a sötétség váltakozásának is. Az ember is a természet része, fontos, hogy harmóniában legyen vele. Az egyensúly felborulása nem csak a test szerveire lehet káros, de a lelki működést is megzavarhatja, depressziót okozhat.

Változtathat az alvás minőségén

A nyári időszámítás jelentősen befolyásolja az alvási ritmusunkat, így növeli az alvászavarok kialakulását is. Azt sokan tapasztaltuk már, hogy ilyenkor napokig fáradékonyabbak, kimerültebbek is lehetünk, néha nem találjuk a helyünket, hiszen  “tegnap ilyenkor még csak 5 óra volt”.   2016-ban a kutatók kimutatták, hogy az alváshiány fokozott kockázatot jelent a munkahelyi- és a közúti balesetek előfordulásánál.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ingadozó vérnyomás: irány az orvos?

Edit

Egész éjjel bekapcsolva hagytam a ventilátort: rettenetes, amit az egészségemmel művelt

Géza

Elsősegélynyújtás strandszezonban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------