Image default
18+

Holttestek mindenhol – Pokoli képek érkeztek a kenyai terrortámadásról (+18)

Mészárszékké változott a szálloda étterme.

Mint megírtuk, terrortámadás ért kedden egy szállodát Nairobiban, Kenya fővárosában. A Star című helyi lap értesülései szerint legalább három halottja van a vérfürdőnek, de pontos számot egyelőre nem tudni. A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet jelentkezett. Az iszlamisták Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szóvivője szó szerint azt mondta: „Mi állunk a nairobi támadás mögött”.

Charles Owino rendőrségi szóvivő a Citizen Television nevű tévének megerősítette: az incidenst úgy kezelik, hogy az valószínűleg  terrortámadás volt. A Reuters ugyanakkor emlékeztetett, hogy az erőszakos rablások sem számítanak ritkaságnak Kenyában. Később Joseph Boinnet kenyai rendőrfőnök rövid sajtótájékoztatóján szintén feltételezett terrortámadásnak nevezte a történteket. Mint mondta, az épületben még mindig fegyveresek bújhattak meg, a rendőrségi művelet még folyik.

A Star a kenyai rendőrségre hivatkozva úgy tudja, a szélsőségesek túszokat is ejtettek a hotelben. A támadás a Nairobi Westlands nevű kerületében található DusitD2 szállodakomplexumot érte, amelyben irodák és bankfiókok is vannak.Szemtanúk beszámolói szerint több jármű lángokban állt, az embereket evakuálták a helyszínről.

A Reuters szerint a biztonsági erők tagjai behatoltak az épületegyüttesbe, ahonnan sokkos állapotban lévő dolgozókat kísértek ki. Három, véráztatta férfit és egy lábon lőtt nőt is lehetett látni, akit kitámogattak az épületből. Néhány irodai alkalmazott az ablakokon keresztül próbált menekülni. Többen közülük arról számoltak be, hogy hátra kellett hagyniuk az asztalok alatt fedezékbe húzódott kollégáikat.

 

 

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Hihetetlen! A nők sokkal több szexre vágynak, mint gondolnád

Mazsi

Borkai Zsolt ma 11,00 órakor sajtótájékoztatót tart – videó (18+)

Géza

Szexuális tévhitek, viszlát!

Edit