Főoldal » Hollandiába csalták el dolgozni: egy hónapja nem ad semmilyen életjelet magáról egy eltűnt magyar fiú
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hollandiába csalták el dolgozni: egy hónapja nem ad semmilyen életjelet magáról egy eltűnt magyar fiú

Rilland Bath (Hollandia) – Közel egy hónapja nem ad magáról semmilyen életjelet az a bonyhádi fiú, akit egy ismeretlen férfi csalt el tavaly novemberben Hollandiába dolgozni.

Bertalan Tamás (25) 2019. február 6. óta Észak-Írországban élt unokatestvérével, Bogdán Klaudiával (34), de a lány szerint mindig is Hollandiába vágyott.

– Itt, Észak-Írországban dolgozott Tamás egy gyárban, de az volt az álma, hogy a hollandiai Rilland Bathba költözik, és ott vállal munkát. Fel is vette a kapcsolatot egy munkaközvetítővel, aki intézett neki munkát, de december 15. óta nem tudjuk elérni – mesélte a Vasárnapi Blikknek Klaudia, aki úgy tudja, Tamás nagyon rossz körülmények között élt az elmúlt hónapokban.

A fiatal fiúnak Hollandiában ugyan volt mobiltelefonja, de azt csak internetezésre tudta használni, telefonálásra nem. A Facebookon viszont rendszeresen jelentkezett és tartotta a kapcsolatot a rokonokkal és a barátokkal.

– Mielőtt kiutazott, többször beszélt az idegen férfival, de mindig félrevonult, én sosem hallottam, miről folyik a diskurzus. Nekünk azt mondta, targoncásnak jelentkezett, de amikor legutóbb hallottam felőle, azt írta, banánt válogat – folytatta a nő, hozzátéve: fél, hogy unokaöccse rossz társaságba keveredett.

– Minden erőnkkel próbáljuk felkutatni őt. Több hollandiai csoportba is írtunk, és egy srác azt írta, látásból ismeri, és nemrég tették ki a szállásáról, mert nem tudott fizetni. Nagyon aggódik érte az egész család – mondta Klaudia.

A család már jelentette a fiú eltűnését a holland hatóságoknál, és nagyon bíznak benne, hogy minél előbb megtalálják őt épségben.

Tetovált a bal alkarja

A fiatalember 180-185 centiméter magas, barna hajú, zöld szemű, sovány testalkatú, a bal alkarján egy nonfiguratív tetoválással. A család szerint szorgalmas, ambíciózus, alapszinten beszél angolul. Ha bárki látta őt, vagy tudomása van a hollétéről, kérjük, haladéktalanul jelezze a családnak és a hatóságnak.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Embertelen! Kikötötte a sínekhez megunt kutyáját, hogy üsse el a vonat!

Több mint 100 Milió forint értékben loptak (A cikk videót tatalmaz)

Géza

Rajtaütés: kétszáz rendőr csapott le országszerte kábítószer-kereskedőkre, ezeket találták náluk.. – videó

Géza