Hirmagazin.eu
Főoldal » Hogyan történhetett meg? 13 éves autista fiúra lőttek rá a rendőrök – videó
Külföld

Hogyan történhetett meg? 13 éves autista fiúra lőttek rá a rendőrök – videó

Hétfőn került nyilvánosságra egy szeptember 4-én készült felvétel, amelyen azt látni, amint Salt Lake City rendőrei lövéseket adnak le egy autizmussal küzdő, 13 éves fiúra.

Az egyenruhásokat a gyermek édesanyja, Golda Barton hívta. A nő pszichiátriai segítséget szeretett volna kérni fiához, ám mivel egyetlen szakembert sem tudott elérni telefonon, ezért a rendőrség segítségét kérte.

Az édesanya elmondta, hogy a fia teljesen magán kívül van, kórházba kellene szállítani, de a gondozóját légpisztollyal fenyegette meg, valamint kilőtte az egyik ablakot. A nő hozzátette: a rendőrök látványától az autista fiú megijed, azt hiszi, megakarják ölni őt.

A rendőrök kimentek a házhoz, aztán – ahogy a testkamera felvételei mutatják – üldözőbe vették a gyermeket, majd azt kiabálták neki, hogy feküdjön le a földre, végül lövések dördültek. A Salt Lake City-i rendőrség őrmestere, Keith Horrocks elmondása szerint a rendőrök valóban lőni kezdtek, miután a fiú menekülni kezdett.

Az egyenruhások összesen 11 lövést adtak le úgy, hogy a fiúnál nem is volt fegyver. A gyermek testére is céloztak, s a válla és a bokája mellett eltalálták a húgyhólyagját is, ettől függetlenül a rendőrség ragaszkodik ahhoz, hogy a fegyverhasználat jogos volt, mert ha valaki hozzáférhet lőfegyverhez, úgy kell eljárni, mintha nála lenne a fegyver.

A család ügyvédje, Zach Weyher arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendőrséget nem is bűncselekményhez riasztották, s a fiúnak óriási szerencséje van, hogy életben maradt. Súlyos sérülésekkel még most is kórházban ápolják – írja az Index.

Az eset újra felvetette a rendőrségi képzés reformjának a kérdését, hiszen az egyenruhásoknak sok olyan feladatot kell ellátniuk, amelyre nem vagy csak alig képezték ki őket.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kiadták a figyelmeztetést: merényletek várhatóak Európában

Mazsi

Salvini: Brüsszelt zavarta a Liga eddigi kormányzása

Géza

Merkel: havonta 3 ezer iraki tér vissza hazájába

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------