Image default
Technika, kommunikáció

Hogyan lehet saját weboldalam?

Saját weboldal létrehozásán számos célból gondolkodhatunk. Ha eddig csupán az tartott vissza, hogy nem tudtuk, hogyan kezdjünk neki, akkor itt az ideje! Adunk egy kis segítséget!

Hogyan lehet saját weboldalam?

Az internet világában már szinte minden tevékenységet intézhetünk online is. Rengeteg honlap található a weben, legyen szó hírportálokról, közösségi média felületekről, céges weboldalakról, webshopokról vagy blogról. Számos okból kifolyólag lehet szükségünk nekünk is egy vagy több weboldalra. Nézzük a leggyakoribbakat:

  • Vállalkozó vagy

Lehet fodrász üzleted, lehetsz autószerelő vagy műkörmös és tulajdonképpen bármilyen vállalkozó. Persze, van egy megszokott és kialakult ügyfélköröd, de nem feltétlenül elegendő, ha kizárólag ők viszik a híred tovább. Ugyan hallanak rólad mások is, de amennyiben döntés előtt utánanéznének a szolgáltatásoknak, áraknak, nem találnak semmit. Éppen ezért érdemes létrehozni egy honlapot, melyen bemutatkozol és megosztod a legfontosabb információkat.

  • Céged van

Amennyiben nem egyszemélyes vállalkozásod van, hanem nagyobb céged, még fontosabb, hogy jelen legyél online is, és ne csak a közösségi média felületeken próbáld terjeszteni az üzlet hírnevét. Sokkal profibb és informatívabb egy saját weboldal, mely ráadásul bizalmat is kelt. Sőt arra is lehetőség van, hogy ne csupán bemutatkozz és információt közölj, hanem értékesíts is online.

  • Bemutatkozó oldalt szeretnél

Manapság egyre többen választják a saját weboldalt személyes márka építésére. Álláskeresésnél például jól jöhet, ha van egy honlapod, melyen bemutatkozol, mely tulajdonképpen egy online CV-ként szolgál.

  • Esküvői honlapra van szükséged

Egyre nagyobb divat, hogy a házasodni készülő párok weboldalt készítenek az esküvő dátumáról, helyszínéről, a menüről és személyes információkat osztanak meg magukról a vendégekkel. Hasznos funkciója még az ilyen oldalaknak, hogy visszajelzés kérhető a meghívottaktól, hányan érkeznek, van-e valakinek ételallergiája, vagy igényelnek-e szállást.

Természetesen még számos más célja lehet annak, ha saját honlapot akarunk létrehozni, de hiába különbözik a cél, a weboldal létrehozásának folyamata azonos. Ideje elkezdeni!

Mi kell a weboldalhoz?

  1. Jól tervezd meg, mit szeretnél!

Nem csupán a célt kell pontosan tudnunk, mielőtt belevágunk az első honlapunk létrehozásába, hanem a jövőbeli felhasználási lehetőségeket is gondoljuk át még az elején!

  1. Válassz jó domain nevet!

A cél függvényében kell választanunk egy megfelelő domain nevet, ami utal a tevékenységre, viszonylag rövid, könnyen megjegyezhető és senki más nem használja. Ha megvan a tökéletes név, be kell regisztrálnunk egy szolgáltatónál!

  1. Válassz megfelelő tárhelyet!

Többek között a honlap várt látogatóinak számától és a feltölteni kívánt tartalmak formátumától és mennyiségétől függ, hogy mekkora méretű webtárhelyet szükséges igénybe vennünk.

  1. Építsd fel a honlapot magad vagy bízd egy profira!

A honlap felépítése nem annyira bonyolult, ha sablonokat használunk hozzá, de akár kérhetjük informatikában jártasabb ismerősök, vagy profik segítségét is.

  1. Terjeszd!

Ha pedig kész a honlap, tudassuk az emberekkel! Maguktól nem fognak az oldalunkra találni, mondani kell nekik, mit keressenek!

Sok sikert kívánunk!

Forrás: Rackhost Zrt.

Hasonló hírek

Ezt mi is megérezzük – a Google rendet tesz

Edit

Egy izraeli kutató megtalálta a Petya zsarolóvírus ellenszerét

Géza

Fotózni is akar? Ezt a mobilt válassza

info