Hirmagazin.eu
Főoldal » Hódok a Bükkben.. Sosem látott kameracsapdás felvételeket közölt a Bükki Nemzeti Park – videók
A nap videója

Hódok a Bükkben.. Sosem látott kameracsapdás felvételeket közölt a Bükki Nemzeti Park – videók

Az elmúlt évek során a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak több pályázati forrásból is lehetősége nyílt vadkamerákat beszereznie.

Ezek a kamerák – a kor technikai színvonalának megfelelően – kitűnő felvételek készítésére képesek és megfelelően kihelyezve el is készítik ezeket a felvételeket, olvasható a park honlapján.

Az Igazgatóság a vadkamerákat elsősorban a fokozottan védett nagyragadozó fajok állományának monitorozása céljából telepíti, a célcsoportról készült felvételeket pedig rendszeresen hozzáférhetővé teszi a nagyközönség számára.

Hozzáteszik, ezek a kamerák természetesen folyamatosan dolgoznak és teljesen természetes, hogy jóval több felvétel születik a zsákmányállatról (vadászható/nem védett fajok) és sokkal ritkábbak a célcsoportról (védett- és fokozottan védett ragadozó emlős fajok) készült felvételek. Ugyanakkor a gyakori állatok „rejtőzködő mindennapjairól” készült, sokszor nagyon látványos, tanulságos és beszédes felvételek is érdemesek arra, hogy közzétegyék.

Ebből a célból hozták létre YouTube csatornájukon egy „Kameracsapdák felvételei” címre keresztelt lejátszási listát, ahová ezentúl rendszeresen feltöltik a kameracsapdák által rögzített érdekes, megosztásra érdemes felvételeiket.

Kezdésnek rögtön mutattak egy videót egy hódcsaládról, ami újonnan telepedett meg a Lázbérci Tájvédelmi Körzet területén.

Egy másik kameracsapda egy gyerekbika játékát vette fel a dagonyánál.

Szintén érdekes az a felvétel, amin egy róka násza hallható. A felvétel leírása szerint rókáéknál kezdetét vette a párzási időszak, a koslatás. Ebben az időszakban az egyébként magányosan, rejtőzködve élő egyedek illatanyagok és hangok segítségével találnak egymásra.

Egy nyestet pedig premier plánban rögzítettek a technológia segítségével egy januári éjszakán.

Még több kameracsapdás felvételt ide kattintva találhattok!

sokszinuvidek, youtube

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Vicces videó: táncoló szarvasok

Edit

Dobozkaland

info

Kígyó, amelyik nem a saját farkát harapja (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!