Főoldal » Hó nehezíti a közlekedést a Dunántúlon
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hó nehezíti a közlekedést a Dunántúlon

Kedd éjfélig több megyében havazás, havas eső várható. Számítson megváltozott látási- és útviszonyokra! (2018. 02. 20., k – 04:49, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2018. február 20-án 3 óra 12 perckor kiadott előrejelzése alapján kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású (jellemzően gyenge vagy közepes) havazás, havas eső várható.

Ez várható, szél, hó, hideg, Kép Hirmagazin.eu
Ez várható, szél, hó, hideg, Kép Hirmagazin.eu

Kedd éjfélig a várható friss, tapadó hóréteg többnyire lepel és 12 cm közé becsülhető, délnyugaton és a Dunántúli hegyekben a legnagyobb értékkel. Emellett kisebb körzetekben akár 15 cm körüli vagy azt meghaladó hó is hullhat. A Dunától keletre, síkvidéken inkább az eső, havas eső lesz jellemző, amely időnként havazásba válthat. Ezeken a tájakon kedd késő estig inkább csak néhol lehet lepel – 1, 2 cm-es hóréteg. Napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Éjjel átmenetileg néhol ónos esőt sem lehet egyértelműen kizárni.

Tél, hó alatt az autó. Kép: Hirmagazin.eu
Tél, hó alatt az autó. Kép: Hirmagazin.eu

Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket! Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek! A téli közlekedés fokozott figyelmet igényel.

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról!

További baleset-megelőzési tanácsokat olvashat a baleset-megelőzés.eu oldalon. 

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Figyelem! Mindenkit érint! Újfajta internetes támadásokra figyelmeztetnek! (Olvassátok el, hallgassátok meg és osszátok meg!)

Géza

Így védheted meg magadat, ha meg akarnak erőszakolni! + VIDEÓ

Edit

Diákok, tanárok és egy család is utazott a buszon

Edit