Hirmagazin.eu
Főoldal » Hivatásos katona volt a Hableány matróza – Megszólalt az öccse: így búcsúztatják majd
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hivatásos katona volt a Hableány matróza – Megszólalt az öccse: így búcsúztatják majd

A Hableány tragédiájának egyik magyar áldozata, P. János hivatásos katonaként dolgozott korábban. A tragikus balesetben elhunyt férfit édesanyja és öccse gyászolja.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt: P. János, az egyik magyar áldozat holtteste került elő csütörtökön a Duna Bálna előtti részénél. Az 53 éves férfit édesanyja és öccse gyászolja, együtt próbálják átvészelni ezt a rémes időszakot.

“Az ember nyilván érti, hogy a hajó vezetőfülkéjében nem lehet túlélni egy ilyen ütközést, de az utolsó pillanatig nem akarja, nem tudja elhinni” – mesélte a kisebbik testvér a Lokálnak. Mint kiderült, János korában hivatásos katona volt.

“Mielőtt a bátyám hajós lett, Szolnokon hosszú évekig hivatásos katonaként szolgált. Ő inspirált engem is, hogy honvéd egyenruhát húzzak. Emiatt a hadkiegészítő parancsnokság pár napja azt kérte, értesítsem őket, ha előkerült a testvérem holtteste, mert szeretnék megadni neki a végtisztességet. Szóval a szertartás helyéről, a részletekről még magam sem tudok semmit” -folytatta a férfi, akinek bátyja korábban azt kérte, a Dunába szórják hamvait. Édesanyja, Julika néni szerint azonban lehet, hogy a szertartásra mégsem a folyónál kerül sor.

Jánosról megemlékezett a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör is, egy Facebook-bejegyzésben:

” […] Korábban Szolnokon szolgált mélységi felderítő tisztként, így a mélységi felderítők családját és a Magyar Honvédséget egyaránt felfoghatatlan veszteség érte.

Baráti Körünk ezúton is felajánlja segítségét a gyászoló családnak hagyományőrzőként, emberként és bajtársként is. Mindenkit felhívunk arra, hogy egy szál gyertya meggyújtásával tisztelegjen a tragikus hirtelenséggel elhunyt bajtárs emléke előtt!

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Koncz Márton

 

Hasonló hírek

Illegális migránsok: 3 helyszín, 14 migráns! Hiába jöttek, ahogy jöttek, mentek is! Oszd meg!

Géza

Iszonyúan kiborult egy magyar mozdonyvezető a Facebookon, és igaza van! Oszd meg, hogy feltétlen eljusson ahhoz, akinek szól!

Géza

Sosem látott rendőri akció Pécelen – Ezt a kemény elfogást az amerikai zsaruk is megirigyelnék – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------