Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsíthatják meg a rendőrökre füstgránátot dobó Momentum-elnököt! Oszd meg!

Hivatalos személy elleni erőszak miatt felelhet Fekete-Győr András azután, hogy egy december közepén megtartott tüntetésen füstgránátot dobott a rendőrökre.

Az ügyben már a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vizsgálódik, amely hamarosan dönteni fog arról, megáll-e a gyanú a Momentum elnökével szemben.

Fekete-Győr azon a tüntetésen dobta a rendőrök közé a füstgránátot, amelyen egyébként is elszabadultak az indulatok. A túlóratörvény elfogadása miatt a baloldali pártok felhívására néhány ezren tavaly december 12-én és 13-án este az utcára mentek, hidakat szerettek volna foglalni, a Fidesz-székházat megtámadni; végül a Kossuth téren az Ország Karácsonyfáján álltak bosszút. A tüntetők “Pribékek, fasiszta pribékek, azok vagytok”,“Rabszolgák”“Rohadt geci rendőrök” mellett egyéb válogatott szitkokat szórtak a munkájukat végző egyenruhásokra, emellett nem elhanyagolható károkat is okoztak. Megrongálták az Országház műemlék épületének I-es kapuját, parkokban és környékbeli épületekben tettek kárt, kukákat gyújtottak fel.  Kétmillió forintot tett ki a takarítás költsége, ugyanis egy köbméter darabos hulladékot szedtek össze utánuk. Bónuszként még a rászoruló gyerekeknek szánt szánkókból is elloptak ötöt a tüntetők.

Ökopolisz Fekete-Győr András Szél Bernadett Lukács László Stumpf András 2017.06.22. Fotó: Horváth Péter Gyula

A BRFK későbbi tájékoztatása szerint 51 főt állítottak elő, 13-at közülük őrizetbe vettek. Az összecsapásokban 14 rendőr megsérült, 8 rendőrautót pedig megrongáltak a tüntetők.  Úgy tudjuk, több külföldi állampolgár is volt az őrizetbe vettek között. Rendőri forrásaink szerint a felhergelt tömeget valakik felpiszkálták belülről, ezt az uszító magot pedig egy nagy akarategységben, koncentráltan, komoly fizikai erőkifejtéssel fellépő csoport alkotta. Miattuk kellett végül bevetni a könnygázszóró palackokat is, majd a megújuló támadás miatt később még egyszer. Noha ezzel kapcsolatban nincs közelebbi információ, feltételezhető, hogy az őrizetbe vett külföldieknek is van közük ehhez a csoporthoz.

Hivatalos személy elleni erőszak lehet az alapos gyanú

A tüntetésen előállították Donáth Annát, a Momentum alelnökét is, aki a gyanú szerint éppen egy füstgránátot készült elhajítani. Később a párt elnöke, Fekete-Győr András a hvg.hu-nak elismerte, ő maga meg is dobta füstgránáttal a rendőröket. A Momentum elnöke szerint senkit nem bánt a füstgránát, de düh van az emberekben, ezt valahol ki kell mutatni. Hozzátette: a rendőröket nem akarják bántani, de 2006 óta nem látott ennyi embert ilyen felfokozott állapotban. Tényi István ezután fordult a hatóságokhoz és garázdaság gyanúja miatt tett feljelentést. Tényit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)  – portálunk által megismert – határozatában arról tájékoztatta, hogy már a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) van a feljelentése. A határozatból az is kiderül, hogy a KNYF hivatalos személy elleni erőszak gyanúját vizsgálja és hamarosan dönteni fog a nyomozás megindításáról, a feljelentés-kiegészítés elrendeléséről, vagy adott esetben a feljelentés elutasításáról.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

Forrás: pestisracok.hu

Hasonló hírek

Egymilliárd forintos áfacsalás Borsodban

Géza

Migránsokat és embercsempészeket fogtak a magyar határnál

Mazsi

Fejszével ütötték Suzit az elvetemült bűnözők! Köszönjük rendőrnőnknek és segítő közreműködőinknek, hogy megmentették a kutyus életét! Oszd meg!

Géza