Image default
Technika, kommunikáció

Hirdetésekkel teríti a Messengert a Facebook

forrás: BZI/hirado.hu

Kérdés, hogy egy mobil chaten hol fog elférni a reklám? Táblagépeken még csak elmegy, de okostelefonon mit takar majd ki?

 Hirdetésekkel teríti a Messengert a Facebook

Kiszivárogtatások szerint küszöbön áll a népszerű Facebook Messenger telepakolása hirdetésekkel. Várhatóan a következő hónapokban először az Egyesült Államokban jelennek meg a közösségi oldal szponzorált anyagai az iPhone, Android és Windows Phone készülékeken.

Várakozások szerint úgy akarja nyereségessé tenni multiplatformos üzenetküldőjét a Facebook, írja az Express, hogy a különféle „szolgáltatások rajta keresztül léphessenek kapcsolatba az ügyfeleikkel”, jelentsen is bármit ez. A TechCrunch szerint „kezdetben csak azok a vállalkozások és a márkák jelentethetnek meg hirdetéseket, amelyek már korábban is kapcsolatban álltak a fogyasztókkal a Messengerben”.

Az új üzleti modell hírét a Facebook nem kívánta kommentálni.

Hirdetésekkel teríti a Messengert a Facebook

Nemrég derült ki, hogy a 2014 óta szintén Facebook tulajdonolta WhatsAppot a Facebook szintén hirdetésekkel, bár nem „harmadik féltől származókkal” akarja telepakolni.

A WhatsApp Blogon olvasható megoldás kísértetiesen hasonló: a felhasználókkal azok az üzleti vállalkozások és szervezetek „kommunikálnak” majd, akikről a juzer hallani akar. Például a bankja értesítheti a legutóbbi tranzakcióról, vagy a repülőgép társaság a járat késéséről.

A Facebook Messenger havi több mint 800 millió aktív felhasználójával a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldője.

 

Hasonló hírek

Pár ezerért játékgéppé teszik a mobilt a joypadok, kontrollerek

Géza

Így derítsd ki, mennyire biztonságos a jelszavad!

Mazsi

Hogyan állítsd be a Facebook hírfolyamát, hogy azt lásd, amit TE szeretnél látni?

Edit