Főoldal > Hírek > Newspaper > HOLLAND - Language Learning > Hipsters, opgelet: Canada is het nieuwe cool
Hipsters, opgelet: Canada is het nieuwe cool
Xavier Dolan, wonderkind van de Canadese cinema en hipstericoon ©Getty Images

Hipsters, opgelet: Canada is het nieuwe cool

Hirdetés

2016-01-17, 11:51 – Bron: The New York Times

Hipsters, opgelet: Canada is het nieuwe cool

Xavier Dolan, wonderkind van de Canadese cinema en hipstericoon ©Getty Images

Sinds het aantreden van de liberale premier Justin Trudeau, die om zijn beleid en looks geprezen wordt, lijkt Canada voor eens en voor altijd haar saaie imago van zich af te schudden. Dat het kruim van de internationale hipsterscène Canadees is, is daar ook niet vreemd aan.

Volgens The New York Times heeft het Noord-Amerikaanse land haar hernieuwde swung vooral te danken aan kersvers liberaal premier Justin Trudeau

Het is de gezaghebbende krant The New York Times die van de ‘Canadian coolness’ gewag maakt. “Denken dat onze buur in het noorden een cultureel niemandsland is met burgers gekleed in onstijlvolle vodden, is zo passé. Wat zeggen we, het is bijna offensief.”

Aan superlatieven geen gebrek: “Canada is een multiculturele broeihaard van talent. Gaande van filmmaker Xavier Dolan tot rapper Drake, maar ook Justin Bieber die met zijn laatste wapenfeit ‘Purpose’ een fantastisch staaltje pop heeft afgeleverd.”

Volgens The New York Times heeft het Noord-Amerikaanse land haar hernieuwde swung vooral te danken aan kersvers liberaal premier Justin Trudeau (44), die in oktober vorig jaar verrassend de Canadese parlementsverkiezingen heeft gewonnen. “De zelfverklaarde feminist, die in een vroeger leven acteur, snowboardinstructeur en amateurbokser geweest is, heeft de rol van wereldleider met een hart op zich genomen.”

Maar de revival volledig aan Trudeau toeschrijven, is teveel eer voor de premier; in Canada loopt er immers al geruime tijd heel wat talent rond die internationale socialites-lijstjes aanvoert. Hier volgen de zeven meest spraakmakende:

1. The Weeknd

In Toronto geboren songwriter, rapper, zanger en producer (25). Leeft in Los Angeles. Muziekblad Rolling Stone omschrijft zijn muziek als “in drugs gedrenkte R&B, recht uit een sekskelder.”

2. Drake

In Toronto geboren rapper (29). Blanke moeder, donkere vader, joods opgevoed. De video voor zijn ‘Hotline Bling’ is al meer dan 350 miljoen keer op YouTube bekeken.

3. Ryan Gosling

Behoeft deze filmster (35) annex sekssymbool nog een introductie? ’21ste eeuwse toonbeeld van masculiniteit’ schrijft The New York Times. Woont in Los Angeles. The Wall Street Journal heeft hem al vergeleken met wijlen Amerikaans acteur Marlon Brando.

4. Justin Bieber

Zanger, smaakmaker, Calvin Klein-model (21). Woont in Californië. Kan Frans spreken. Heeft een strafblad.

5. Xavier Dolan

Filmmaker (26) die in 2014 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes heeft weggekaapt. Regisseerde de video voor Adele’s ‘Hello’. Heeft als kind ‘Titanic’ van die andere Canadees James Cameron meer dan 100 keer bekeken.

6. Grimes

Zangeres en songwriter, wordt dikwijls vergeleken met Björk en Enya (27). Heeft neurowetenschappen aan de McGill-universiteit gestudeerd. Liet zich op blogplatform Tumblr in niet mis te verstane bewoordingen uit over harddrugs.

7. Tyler Brûlé

Uitgever en publicist van Monocle magazine (47). Gelooft nog in print. Woont in New York. Schrijft een column voor de Financial Times over zijn exuberante reisstijl.

Forrás: http://www.demorgen.be/buitenland/hipsters-opgelet-canada-is-het-nieuwe-cool-b3a1498e/#

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: