Főoldal » Hihetetlen, mit találtak egy gyilkos bálna bendőjében
Természetvédelem, élőlények védelme

Hihetetlen, mit találtak egy gyilkos bálna bendőjében

Gyil­kos bálna te­te­met ta­lál­tak Dél Af­rika part­ja­i­nál, fel­bon­col­ták és a ku­ta­tók döb­ben­ten néz­ték, mi volt az állat utolsó va­cso­rája.

Hihetetlen, mit találtak egy gyilkos bálna bendőjében

Hihetetlen, mit találtak egy gyilkos bálna bendőjében 1

Egy gyilkos bálna tetemet sodort a partra az óceán Dél Afrika Partjainál. A közel hat méter hosszú tetemet a hatóságok felboncolták, mert kíváncsiak voltak, mi okozhatta az állat pusztulását. „A bálna teljesen egészségesnek tűnt, nem voltak rajta sérülési nyomok – mondta Dr Geenith Penry a helyi állatklinika igazgatója.

A vérvétel azonnal bizonyította, hogy a cetet megmérgezték, ezért felboncoltuk, mert kíváncsiak voltunk a gyomrának a tartalmára. Miután felvágtuk, ledermedtünk, mert megláttuk a bálna utolsó vacsoráját. Ebben a gyomorban volt minden: cipőtalp, cipőfűző, mobiltelefon töltő, ételízesítő és különféle cukros zacskók. Azt régóta tudjuk, hogy a part melletti öböl nagyon népszerű a turisták körében, de hogy ennyit szemetelnek, erről eddig nem volt tudomásunk.

Ha nem vigyázunk, a szemétdombok ellepik a sekély vizeinket, ezért gyorsan kell cselekednünk. Ha nem teszünk semmit, hamarosan eltűnik a part menti állatvilágunk.”

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ezért Ljubljana a legzöldebb európai város

info

A trópusi erdők már több szenet bocsátanak ki, mint oxigént

Géza

Kedvelt növényeinket kártevők és betegségek fenyegetik

Edit