Image default
Bulvár

Hihetetlen: Milliárdos örökséget hagyott veszni Medveczky Ilona

Bár jo­go­san tart­hatna igényt a Thurn und Taxis fa­mí­lia va­gyo­nára, ő mégis úgy dön­tött: nem kell neki a mesés örök­ségre.

Hazánk dívája, Medveczky Ilona  több okból is jogosult hercegnéi cím viselésére. Egyrészt édesanyja a halálos ágyán elárulta neki, hogy nemesi felmenőkkel büszkélkedhet, másrészt mert 1974 óta házassága révén megilleti Thurn und Taxis hercegnéje cím is.Még akkor is, ha ez a frigy csupán névlegesen és hatalmas összegért (100 ezer dollár) köttetett.

Hihetetlen: Milliárdos örökséget hagyott veszni Medveczky Ilona
100 ezer dolláros frigy

A német főnemes család sarja Wilhelm Alexander Thurn und Taxis herceg ennyit kért Ilonától, akinek minden pénzt megért az osztrák állampolgárság. A mesés családi vagyonból ugyanakkor nem jutott a hercegnek. A férfit ugyanis a családja csaknem kitagadta, homoszexualitása és életvitele miatt. Medveczky Ilona ritkán beszélt, vagy találkozott „hites urával”, de a válásra sosem kerítettek sort.A herceg több mint tíz éve elhunyt, Ilona özveggyé lett, így jogosult lenne az örökségre. Ennek összege óriási lehet, a család vagyona ugyanis felbecsülhetetlen. A világ minden táján vannak kastélyaik, nem beszélve a műkincsekről és egyéb befektetésekről…

Hihetetlen Milliárdos örökséget hagyott veszni Medveczky Ilona 2
Csak ritkán találkoztak

“Alexander családja Európa egyik leggazdagabb nemesi vonalát képviseli. A vagyon kezelője az én sógornőm, Gloria lett. A kastély egyébként nagyobb, mint a Buckingham palota. Wilhelm a család fekete báránya volt, sosem került közel a pénzhez.

Amikor a felesége lettem, havonta nagyjából ötvenezer shilling volt az apanázsa.

(Mai viszonylatban 7,5 millió forint) Százezer dollárt adtam neki a névházasságért, és ezzel egy időben megszakadt vele a kapcsolatom. Néha megittunk egy kávét, de még olyankor is én fizettem a számlát”

– mesélte nevetve a táncművész, aki egyszer járt a család kastélyánál, de csak turistaként.

Hihetetlen Milliárdos örökséget hagyott veszni Medveczky Ilona 3
Sosem váltak el…

“Nem a vagyonért házasodtam! Amit akartam, megkaptam tőle, vagyis onnantól kezdve szabadon utazhattam bárhová. Nem tagadom, Wilhelm halála után a bonni nagykövet utánanézett a család vagyonának, de én magam sosem forszíroztam a dolgot, ők pedig nem kerestek, pedig tudták, hogy létezem.

Egyébként sosem szerettem a könnyen jött dolgokat …

– jelentette ki a Ripost napilap hétfői számában Ilona, aki bár nem hisz a jóslatokban, a 2017-es évre komoly anyagi előrelépést jövendöltek neki. Talán megszólal a Thurn und Taxis család lelkiismerete?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ez nagyon durva: Hamis festményeken gazdagodott a luxusfeleség családja

Mazsi

John Travolta felismerhetetlen az új frizurájával

Géza

Már nem kell sokat várni, és Tóth Vera elmondja, mi a titka súlyvesztésének

Edit