Hirmagazin.eu
Főoldal » Hihetetlen: a görögdinnye napjaink “legmérgezőbb” gyümölcse lett?
Egészség - betegség

Hihetetlen: a görögdinnye napjaink “legmérgezőbb” gyümölcse lett?

Napjainkban a gyümölcs és zöldségtermesztés arra fekteti a hangsúlyt, hogy minél rövidebb időn belül minél több, szebb és nagyobb termésű árut állítsanak elő.

Ez azonban sokszor olyan kémiai anyagok felhasználását feltételezi, amely az emberi szervezet számára nem kifejezetten vannak jó hatással.

Ezért mondható el a görögdinnyéről is, hogy napjaink egyik “legmérgezőbb” gyümölcsévé vált.

Ezekbe a gyümölcsökbe ugyanis bizonyos kémiai anyagokat fecskendeznek, hogy gyorsítsák általa a növény növekedését és érését. Az nitrogén az egyik ilyen hatással járó kémiai anyag, melynek használatát a megengedett határon túllépve alkalmazzák a termelők. Így aztán az is előfordulhat, hogy az ajánlott mennyiség háromszorosát fecskendezik a gyümölcsbe, melyet elfogyasztva, komoly egészségi problémák léphetnek fel.

Sokan azt gondolják, hogy a gyümölcsön látható kis lukakat a rovarok okozzák, de ezek sajnos nem másak, mint a nitrogén befecskendezés nyomai. Ha olyan gyümölcsöt sikerül vásárolnunk, amelyiknek a piros belseje összeesett és olyan, mintha hiányozna belőle, akkor az vagy túlérett, vagy nagyon sok növekedést előidéző hormont tartalmaz. Ezért az ilyen gyümölcs fogyasztása nem javasolt az egészségünk érdekében.

A dinnye nitrogén értékét mi magunk is megállapíthatjuk: tegyük a gyümölcs egy kis darabját egy szobahőmérsékletű vízzel teli edénybe. Ha a víz színe világos rózsaszínűvé válik, akkor a dinnye mérgező mennyiségű nitrátot tartalmaz.

Egy másik, az érést gyorsító szer, a forchlorfenuron, melyet az Amerikai Egyesült Államokban alkalmaznak a kiwi, és a szőlő esetében, és amelyet tilos lenne használni Európában. Ez a szer az állati kísérletek során bizonyosságot nyerve, a szőrzet elvesztését okozhatja. Egyes termelők jóval a beérés előtt leszedik a gyümölcsöt, majd ezzel a szerrel injekciózzák be. Az ilyen dinnye magja fehér, hiszen még éretlen, fogyasztása pedig egyenesen tilos.

Hosszú távon ezek a szerek idegrendszeri panaszokhoz vezethetnek, és a véráramba kerülve, a szív, a máj, az agy és a lép károsodását okozhatják. A veszélyes vegyszerek sorába tartozik még a gyakran alkalmazott karbofurán és a perklorát, melyek különös veszélyt jelentenek a gyerekekre nézve. Sajnos egy nemrég végzett kutatás kimutatta, hogy ez utóbbi szer nagymértékben jelen van az uborkában, a tökfélékben, és a száras zöldségekben is. – írja mindezt a filantropikum.com.

Forrás. tudásfája.com

Hasonló hírek

Az igazság arról, hogyan készül a virsli – Ezt esszük? (+ Videó)

info

Calicivírus okozta a tömeges fertőzést

info

FIGYELEM! Hidegben gyakoribb a szívinfarktus!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------