Főoldal » Hidegvérű gyilkos: baltával végezte ki a nagyanyját egy tiszakécskei nő – Itt az ítélet
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hidegvérű gyilkos: baltával végezte ki a nagyanyját egy tiszakécskei nő – Itt az ítélet

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt – nem jogerősen – húsz év fegyházra ítélték azt a nőt, aki baltával agyonverte a nagymamáját másfél évvel ezelőtt. Az unoka azért támadt rá az asszonyra, mert az nem akart neki pénzt adni.

M. Mónika mindenféle bejelentés nélkül látogatta meg Sarkadkeresztúron élő 81 éves nagymamáját, aki nem volt hajlandó pénzt adni neki – írja a 24.hu. A nő és áldozata ezen összevesztek, a vita pedig másnap reggel is folytatódott. Az unoka ekkor vette magához a baltát, amivel többször is fejbe vágta az idős asszonyt. Ezt követően átment dohányozni a szomszéd szobába, s onnan hallgatta végig, ahogy a nagymamája szenved. Végül visszament hozzá, majd még legalább ötször lesújtott rá. A holttestet az udvari kukába rejtette, a nyomokat pedig megpróbálta eltüntetni.

A nő épp indulni készült egy laptoppal és ékszerekkel a markában, amikor megjelentek a szomszédok, akik keresni kezdték az akkor már halott asszonyt. Időközben megérkeztek a rokonok is, ám hiába próbálták M. Mónikát szóra bírni, nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, merre van a nagymamája. Végül értesítették a rendőrséget.

M. Mónika későbbi kihallgatása során tagadta, hogy bármilyen konfliktusba keveredett volna a nagymamájával. Nem sikerült azonban minden nyomot eltüntetnie a takarítás során, így a nyomozók egy elkenődött vérnyomra bukkantak, ráadásul feltűnt nekik, hogy az udvari hulladékgyűjtő eltűnt. A keréknyom a hátsó kertbe vezetett, ahol megtalálták az idős asszony vérbe fagyott testét. Az unoka először elszörnyülködött, de aztán bevallotta a gyilkosságot.

A Gyulai Törvényszéken tartott tárgyaláson M. Mónika együttműködő volt, valamint azt állította, megbánta tettét.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Alaposan helybenhagyta a tolvajt az egykori VV nyertes!

info

Budapesti Rendőr-főkapitányság Nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi

info

Három megyében működő bűnözői csoportot számoltak fel

info