Hirmagazin.eu
Főoldal » Hideg és eső: érdekesen indul a csillagászati nyár
Időjárás

Hideg és eső: érdekesen indul a csillagászati nyár

Hideg és eső: érdekesen indult a csillagászati nyár

Az elmúlt hétvégén illetve e hét első felében jelentősen csökkent a csapadékhajlam a megelőző időszakhoz képest. Az ország területének mintegy felén 1 milliméter sem hullott, és csak elszórtan, főként a déli országrészben illetve a Duna-Tisza közén esett 10 millimétert meghaladó összeg. Így sokfelé tudott száradni, szikkadni a korábban sáros talaj, bár délen helyenként még mindig előfordulnak belvízfoltok. Az ország nagy részén jó a talajok vízellátottsága, csak a Tiszántúl északi felén tapasztalható nagyobb területre kiterjedő szárazság, itt az alsóbb talajrétegek is kevés nedvességet tartalmaznak. Az előrejelzések szerint azonban a pénteken átvonuló hidegfront ezt a területet is megöntözi – írja a met.hu.

Az őszi árpát már aratják, a héten a repce betakarítása is többfelé elkezdődött, de az őszi búza aratása is hamarosan indul. A termésérésben lévő kultúrákat június első felének csapadékos időjárása már károsan érintette, az esős, viharos idő ugyanis károkat, terméscsökkenést és minőségromlást okozott a repce, az őszi árpa és búza, valamint a betakarításban lévő gyümölcsök, például a meggy esetén. Az esős, párás idő a gombás megbetegedéseket is segítette, ebből a szempontból pedig jelentős javulás várható a héten.

A következő héten meglehetősen változékony, az átlagosnál hűvösebb időre van kilátás. A pénteki nap lesz a legkevésbé alkalmas mezőgazdasági munkák végzésére, több helyen ugyanis jelentős menyiségű záporra és zivatarra lehet majd számítani. A mostani hétvégén és jövő hétfőn változóan felhős, többnyire napos és száraz idő várható csak elszórtan, főként északon előforduló záporokkal. A kora délutáni órákban is csak 18, 23 fok közé melegszik majd a levegő, hajnalban pedig sokfelé lesz 10 fok alatt a hőmérséklet. Keddtől több lesz a felhő, és többfelé lehetnek záporok, zivatarok is, de ezzel együtt kissé melegszik az idő.

Forrás: agrarszektor.hu, met.hu

Hasonló hírek

Legmagasabb szinten a hőségriasztás

Edit

Rendkívüli intézkedések a hőség miatt

Edit

Tartós hőség veszi kezdetét

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------