Főoldal » Hideg, de napsütéses karácsonyt jósolnak az időjósok
Időjárás

Hideg, de napsütéses karácsonyt jósolnak az időjósok

Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 3-5 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak.

Többször várható havazás is, de Szenteste napján inkább napsütéses idő várható, viszont az esti órákban (reméljük), lesz hószállingózás is.

Hétfőn elsősorban az ország középső részén lesznek erősen felhős időszakok, arrafelé kisebb havazás, hózápor kialakulhat. Másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 0-4 fokig melegedhet a levegő.

Kép: Hirmagazin.eu

Kedden többfelé több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok 0-3 fok között alakulnak.

Szerdán napközben a Dunától keletre növekszik a felhőzet, arrafelé délután, este hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A minimumok jellemzően mínusz 5 és plusz 1 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben kissé ez alatt alakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű.

Kép: Hirmagazin.eu

Csütörtökön délelőtt az Alföldön lehet némi napsütés. Emellett több helyen valószínű csapadék, a Dunántúlon hó, havas eső, eső, másutt havazás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Péntekre virradó éjszaka még a Tiszántúlon valószínű hóesés, délután a Dunántúlon fordulhat elő havas eső, havazás. Többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban is csak fagypontra hül a hűmérséklet, és napközben 0 és plusz 6 fok várható.

Kép: Hirmagazin.eu

Szombaton legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Több helyen valószínű havazás, a szél is erős, olykor viharos lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Vasárnap Szenteste napján legfeljebb futó hózápor lehet, és sok sokfelé erős lesz a szél. Emellett viszont több órára a nap is kisüt. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a legmagasabb 0 és plusz 4 fok között valószínű – látható az előrejelzésben.

Kép: Hirmagazin.eu

Forrás: MTI

Képek: Hirmagazin.eu, időkép, meteobar

Hasonló hírek

Jöhet az újabb hidegbetörés, mutatjuk, mikor

Géza

Több megyére riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a mára! Jégeső is lehetséges! Íme a részletek! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Tragédia! Házakat szippantott fel, kocsikat dobált egymásra a tornádó (A cikk videókat tartalmaz)

Géza