Főoldal » Hibás CD-k felhasználása az otthonunk csinosításához
Otthon, lakberendezés, kert

Hibás CD-k felhasználása az otthonunk csinosításához

A cd-k igen sérülékeny eszközök. Népszerűek ugyan, de sokszor a hibák miatt már nem használhatóak, így időről időre szemétre kell dobni őket. Ennek persze nem feltétlenül kell így lennie, hiszen a szépen csillogó, kerek felületek nagyon jól újrahasznosíthatóak a lakásban, vagy akár a kertben
Ötletek a hibás CD-k újrahasznosításához

Kép: www.modpodgerocksblog.com

Darabokban

Ötletek a hibás CD-k újrahasznosításához

A cd szép, fényes felületet szerencsére sokakat megihlet. Bár egyes esetekben olyan dolgok készülnek a már le nem játszható adathordozóból, ami nem mindenkinek tetszik, a széles választék miatt ez nem jelenthet gondot.

Disco gömb, vagy karácsonyi dísz

A darabokra vagdosott cd-hez már csak egy alapra van szükségünk. Ez ebben az esetben egy gömb. Disco gömb esetében ehhez egy oázis, vagy a hobbiboltokban kapható máris alapok is jók lehetnek. Karácsonyfadísz esetében nem kell költeni sem, hiszen biztosan lapul egy – két olyan darab a dobozokban, ami már kopott, régi, vagy csak egyszerűen nem szép. Egy kis ragasztó, némi türelem, és a darabok helyreillesztésével már készen is vagyunk a csillogó gömbökkel.

Képkeret

Természetesen ezen a vonalon elindulva nem csak gömböket alkothatunk újra a cd darabkák által. Egy képkeretet is nagyon jól fel lehet dobni vele, de cserepeken, vagy a tükör szélén is nagyon mutatós lehet. Itt sincsen más dolgunk, mint a ragasztgatás, és persze a türelem.

Függönytartó

Ebben az esetben ne darabokra vágjuk a cd-t, csak a közepét egy körben ki kell vágni. Hogy mutatós is legyen, és az anyagot se húzza ki a sorjás szél, tekerjük körbe egy nekünk tetsző szalaggal. Az így kapott kört még kedvünkre díszíthetjük, és hozzátehetjük az utolsó részletet, egy egyenes, vékony, de nem hajlékony pálcát. Ez lehet fémből, de akár fából is, ahogy nekünk tetszik. A függönyt húzzuk össze, szemmagasságban illesszük rá a kört, és egy hurkot húzzunk át rajta. Ebbe a hurokba szúrjuk a pálcát úgy, hogy a kör előtt legyen mindkét vége.

Egészben

Ötletek a hibás CD-k újrahasznosításához

Ha egészben van a cd, akkor is felhasználható, méghozzá igen jól!

Poháralátét

Ötletek a hibás CD-k újrahasznosításához3

Valószínűleg ez egy olyan ötlet, ami nagyon sok ember fején átszaladt, hiszen a cd alakja tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Akit nem zavar a közepén a luk, annak semmit sem kell tennie vele, de ahhoz, hogy valóban megóvja az asztalt a nedvesedéstől, tenni is kell. Nem sokat, csak annyit, hogy nekünk tetsző anyagdarabokat ragasztunk a cd-re és szépen körbevágjuk, hogy illeszkedjen.

Térelválasztó

A hatalmas terekben mutatósak lehetnek az olyan elemek, amik a falak funkcióját töltik be, de lényegük a díszítés és az átlátszóság. A cd-k is alkalmasak erre. Kettesével ragasszuk össze őket, hogy a csillogó felületük nézzen kifelé. Két – két szemben lévő ponton fúrjuk meg őket, és fűzzünk bele kis karikákat. Ezzel lehet összefogni a cd-ket, mintegy függönyt készítve. Ha kifeszítjük, akkor tökéletes határoló lehet belőle.

Hasonló hírek

30 káprázatos ötlet tojástartóból

Edit

Kerti hinta készítése házilag

Edit

Ezeket a sötétítőfüggönyöket sosem akarod majd széthúzni

Edit