Hirmagazin.eu
Főoldal » Hiányzik a politikai egység az EU-ban
Külföld

Hiányzik a politikai egység az EU-ban

forrás: MTI

Hiányzik a gondok közös megoldásához szükséges akarat az EU-ban – nyilatkozta Balázs Péter, a Bajnai-kormány volt külügyminisztere a Népszava szombati számában.

 Hiányzik a politikai egység az EU-ban

A Bajnai-kormány külügyminisztere szerint a mostani menekülthelyzethez hasonló problémával még nem szembesült az EU. A legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e konszenzust találni.

Az EU-ban a “legerősebb játékosok” a tagállamok, illetve kormányfőik, az unióban az történik, amit ők akarnak, amihez ők hozzájárulnak. Az Európai Bizottság szerepe előtérbe került a mostani válság kapcsán. A javaslattétel és végrehajtás egyaránt rá hárul, utóbbiban lehetett volna ügyesebb a bizottság – fejtette ki a szakember.

Ő személy szerint sokkal többet várt Juncker elnöktől és attól a bizottságtól, amelyben “hemzsegnek a volt tagállami miniszterelnökök, miniszterek”. Balázs Péter szerint a bizottság javaslatai lassúak, fantáziátlanok és politikailag nem eléggé átgondoltak voltak.

A menekültválság az egyik alkalom, amelyben megnyilvánulhat a politikai egység minősége. Amint az euró kapcsán egy észak-déli hasadás keletkezett az Unión belül, a menekültválság kapcsán most az EU nyugati és keleti fele között jött létre hasonló szakadék. És ez a probléma már tovább gyűrűzött, mert a szolidaritás hiánya maga után vonhat olyan következményeket, amelyek aztán az új költségvetésben is megmutatkozhatnak – vélekedett a volt külügyminiszter

Hiányzik a politikai egység, a gondok közös megoldásához szükséges akarat az EU-ban – nyilatkozta Balázs Péter, a Bajnai-kormány volt külügyminisztere a Népszava szombati számában.

 

Hasonló hírek

Megdöbbentő ütemben iszlámosodik Franciaország. Friss adatok!

Mazsi

Erdogan: A szaúdi újságíró meggyilkolását előre eltervelték

Géza

Élve égették a terroristafőnököt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------