Hirmagazin.eu
Főoldal » Hiánypótló térkép készült a Balatonról
Turizmus

Hiánypótló térkép készült a Balatonról

A Balatontipp felkutatta és térképre vitte a balatoni fizetős és ingyenes nyilvános vécéket, illemhelyeket, mosdókat, egyben kiosztotta a Balatoni Vécékirály és a Leglakályosabb Balatoni WC díjat.

A terepmunka és a felkutatás több éven át zajlott, a végleges listában 34 település több mint 120 illemhelye került be. A parti településeken kívül szerepel a térképen Hévíz és Tapolca is a Balatonnal való szoros kapcsolatuk miatt. A portál megjegyzi, hogy az illemhelyek között van kettő, ami biztosan nem üzemel, de remélhetően ez csak átmeneti állapot. A listába több olyan szabadstrandon üzemelő, így bárki által használható illemhely is bekerült, ami a kerékpárral túrázóknak, de más, a part közelében járóknak is hasznos lehet.

Mindenki ezt olvassa most!

Az illemhelyek kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy a nyári időszakban a kora délelőtti óráktól estig biztosítsák a szolgáltatásokat. Így nem kerültek be azok a strandi vécék, amik esténként és az év strand nyitva tartáson kívüli részében működnek nyilvánosan, de nyáron napközben csak strandbelépővel lehetne használni azokat.

A vécék harmada fizetős, ahol vagy valamilyen automatának, vagy közvetlenül egy „vécés néninek” illetve „vécés bácsinak” kell átadni a díjat. A térképen ezeket piros színnel jelölte a szerző. A díj 100 és 250 forint között szóródik. Több automata csak a meghatározott díjnak – 100, 200 forint – megfelelő érmét fogadja el.

Közel egyharmad a részesedése a hivatalosan ingyenes, de „adományokat” váró mosdóknak. A fizetési lehetőségre hol egy kitett tányér, hol egy „becsületkasszának” titulált doboz hívja fel a figyelmet. Ezt néhol még egy személy jelenléte is nyomatékosítja. Végül vannak olyan illemhelyek is, amelyek valóban ingyenesek. Ezeken a helyeken többnyire önkormányzati dolgozókkal oldják meg a folyamatos takarítást.

A portál a „Balatoni Vécékirály” díjat Balatongyöröknek adta. A község önkormányzata évek óta egyedüliként működtet az év 365 napjában, napi 24 órában, közvetlenül a Balaton parton egy kiváló minőségű, folyamatosan tisztán tartott illemhelyet. Amit ráadásul ingyenesen lehet használni.

A „Balaton Leglakályosabb Nyilvános Vécéje” díjat pedig a paloznaki önkormányzat főtéri vécéje érdemelte ki.

A balatoni illemhelyek teljes gyűjteménye a Balatontipp.hu oldalon olvasható.

Nyitókép: balatoniszallas

infpstart

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

Géza

Meglepő fordulat: Magyarország egy szinten áll Svájccal

Mazsi

Ezek lesznek idén a magyarok kedvenc külföldi úti céljai

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!