Hirmagazin.eu
Autók - motorok - hajók

Hiába a kerékpársáv, mégis rendszerint elfoglalják a pizzások

A Budapest, Bartók Béla útra frissen felfestett kerékpársávra rendszeresen parkolnak a pizzakihordó autók – írja az Index.

Hiába festették fel frissen a kerékpársávot a Bartók Béla úton, a pizzafutárok továbbra is odaparkolnak – minderről az Index számolt be nemrégiben.

A laphoz több fotó és beszámoló érkezett a felháborodott bringásoktól, ugyanis annak ellenére, hogy ott van a nekik kijelölt út, mégsem tudják teljesen használni az ott parkoló autóktól (és motoroktól).

Az Index megkereste Sárközi Istvánt, aki a cég vezetője, tőle pedig a következő választ kapták:

Azzal, hogy az illetékesek felfestették a kerékpársávot, az autóktól vettek el közlekedési, illetve parkolási helyet. Sárközi István ezzel nem ért egyet, hiszen a kocsival közlekedők fizetik a súlyadót.

Az persze már más kérdés, hogy “a Gellért téri szűkület miatt az autósok gyakorlatilag nem használták a külső sávot, mert úgyis vissza kellett sorolni a belsőbe a villamosperon miatt, ezért is került rá a kerékpársáv” – írja az Index.

Mindezek után azt is hozzátette, hogy: “Mi előbb voltunk itt, mint a bringasáv.”

A cég vezetője elmondta, ez egy házhozszállító vállalkozás. Ebből az következik, hogy ha nem tudnak parkolóhelyet találni, kénytelenek az útón megállni. A vállalat pedig hiába próbált 20 méternyi parkolót kibérelni az önkormányzattól, eddig nem sikerült megállapodásra jutni.

Az adott területet korábban egyébként kitudták használni a Pizzaking futárjai, hiszen vészvillogóval és felnyitott kocsitetővel megtudtak állni, ha nem volt parkolóhely – számol be a lap.

Ez azonban most megszűnt, így maradt ez a verzió. Bár a futárok és a cég sem kapott eddig büntetést, a rendőrség már egyszer figyelmeztette őket a szabálytalanságra. Így a vállalat vagy dűlőre jut az önkormányzattal, vagy pedig kénytelen egy B verziót kitalálni a büntetés elkerülésére.

Forrás: eloben.hu

Képek: magyarnarancs, Hűtős autó blog, eloben.hu

 

Hasonló hírek

Új vezetők az Audi élén

Edit

Talán még Ti is emlékeztek rá? A Renault 16-ra…

Géza

Fillérekért vehetsz autót néhány nap múlva, itt a lista

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------