Autók - motorok - hajók

Hiába a kerékpársáv, mégis rendszerint elfoglalják a pizzások

A Budapest, Bartók Béla útra frissen felfestett kerékpársávra rendszeresen parkolnak a pizzakihordó autók – írja az Index.

Hiába festették fel frissen a kerékpársávot a Bartók Béla úton, a pizzafutárok továbbra is odaparkolnak – minderről az Index számolt be nemrégiben.

A laphoz több fotó és beszámoló érkezett a felháborodott bringásoktól, ugyanis annak ellenére, hogy ott van a nekik kijelölt út, mégsem tudják teljesen használni az ott parkoló autóktól (és motoroktól).

Az Index megkereste Sárközi Istvánt, aki a cég vezetője, tőle pedig a következő választ kapták:

Azzal, hogy az illetékesek felfestették a kerékpársávot, az autóktól vettek el közlekedési, illetve parkolási helyet. Sárközi István ezzel nem ért egyet, hiszen a kocsival közlekedők fizetik a súlyadót.

Az persze már más kérdés, hogy “a Gellért téri szűkület miatt az autósok gyakorlatilag nem használták a külső sávot, mert úgyis vissza kellett sorolni a belsőbe a villamosperon miatt, ezért is került rá a kerékpársáv” – írja az Index.

Mindezek után azt is hozzátette, hogy: “Mi előbb voltunk itt, mint a bringasáv.”

A cég vezetője elmondta, ez egy házhozszállító vállalkozás. Ebből az következik, hogy ha nem tudnak parkolóhelyet találni, kénytelenek az útón megállni. A vállalat pedig hiába próbált 20 méternyi parkolót kibérelni az önkormányzattól, eddig nem sikerült megállapodásra jutni.

Az adott területet korábban egyébként kitudták használni a Pizzaking futárjai, hiszen vészvillogóval és felnyitott kocsitetővel megtudtak állni, ha nem volt parkolóhely – számol be a lap.

Ez azonban most megszűnt, így maradt ez a verzió. Bár a futárok és a cég sem kapott eddig büntetést, a rendőrség már egyszer figyelmeztette őket a szabálytalanságra. Így a vállalat vagy dűlőre jut az önkormányzattal, vagy pedig kénytelen egy B verziót kitalálni a büntetés elkerülésére.

Forrás: eloben.hu

Képek: magyarnarancs, Hűtős autó blog, eloben.hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A nap képe: ilyen Ferrari nincs még egy..

Géza

Látványos retró Ikarus buszos felvonulás lesz Budapesten

Edit

Németországban visszahívnak 630 ezer autót

Mazsi