Főoldal » Hiába a hajrában szerzett gól: nem sikerült a bravúr a Fradinak Bulgáriában
Sporthirek

Hiába a hajrában szerzett gól: nem sikerült a bravúr a Fradinak Bulgáriában

Csak győzelem esetén juthat tovább a Ferencváros labdarúgócsapata ma este a Ludogorec ellen vívott Európa-liga-küzdelem utolsó csoportkörös mérkőzésén. Szurkoljon és kövesse nálunk a mérkőzés eseményeit!

A zöld-fehér csapatnak csak a győzelem megfelelő eredmény, miután az előző fordulóban az Espanyol ellen megvívott mérkőzésen, drámai végjátékban csak egy pontot szerzett a fővárosi alakulat, míg a bolgár Ludogorec Moszkvában játszott döntetlent a CSZKA csapatával. A H csoportban az Espanyol biztos továbbjutása mellett a ma esti mérkőzésen dől el, ki lesz a második csapat a spanyolok mögött, amely lehetőséget kap a kieséses körben való szereplésre. A mérkőzést megelőzően a Ludogorec 1 ponttal előzi meg a magyar alakulatot. Győzelem esetén a magyar csapat a továbbjutás mellett több százmillió forintot is kaszálhat.

Korábban már sikerült legyőznie a Ferencvárosnak a Ludogorecet, akkor a Bajnokok Ligája selejtezőkörében Budapesten, majd Razgradban is magyar siker született. Ezt a bevált formulát próbálta a csapat a mérkőzés előtt is másolni, így ugyanabban a szállodában szálltak meg, sőt, a szobabeosztás is ugyanaz volt, mint a legutóbbi bulgáriai vendégszerepléskor.

A szurkolók sem tétlenkedtek a mérkőzés előtt, nagyjából 1000 Fradi szurkoló indult útnak a külön számukra szervezett vonattal a sorsdöntő összecsapásra.

Kezdőcsapatok:

Ahogy várható volt, a Blazic–Frimpong védőpárossal kezdi majd a mérkőzést Bulgáriában a Fradi, Lovrencsics helyét pedig Botka Endre tölti be a védelem jobbszélén. Az alábbi csapattal áll fel a Ferencváros együttese:

Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér, Kharatin – Isael, Zubkov, Boli – Nguen

A Ludogorec összeállítása: Iliev Ivanov – Cicinho, Grigore, Terziev, Nedyalkov, Marcelinho, Anicet, Badji, Wanderson, Keseru, Lukoki

Mérkőzés

A Razgrad Arénában nincsen telház, körülbelül 5-6 ezren tartózkodnak a stadionban, melyből 1000-2000 magyar szurkoló szorít a Ferencvárosnak a helyszínen.

Az első percben már támadásba lendült a Ludogorec, de a támadást szerencsére nem sikerült jó lövéssel befejezni. A kirúgás után másik oldalon is hamar felfejlődött a Ferencváros az ellenfél kapuja elé, és Isael kiharcolta a mérkőzés első szögletét. A harmadik percben egy labdaszerzés után törhetett a kapu felé Zubkov, aki gyengén gurította a labdát a bolgár csapat kapuja felé, így Ivanov kapus könnyedén foghatta a lövést.

A 9. percben Isaelt szöktették egy hosszú mélységi indítással, aki a labdát a tizenhatoson belül átvéve próbálta a kapuba helyezni, de a próbálkozás elakadt a védőben. Két perccel később már a brazil csatár szabálytalankodik, amiért 35 méterre a magyar kaputól végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, de a lövést hárítani tudja Dibusz. A bolgár csapat egy percen belül másodszor lőhetett a Ferencváros csapatának kapujára, de Wanderson lövését Dibusz újra védeni tudta.

Egyelőre a Ludogorec csapata járatja bátrabban a labdát, percek óta a saját térfelére szorítva a magyar csapatot, de a labdajáratás egyelőre nem járt sikeres helyzet kialakítással.

Wanderson újra veszélyeztet, a tizenhatoson átvett labdát lőtte kapura a támadó, de Dibusz Dénes újra szépen tudja hárítani a próbálkozását.

20 perc elteltével elmondható, hogy a hazai csapat egyelőre többet veszélyeztet, de a Ferencváros is több helyzetet ki tudott alakítani.

A 20. percben egy beadást követően Isael tenné az ötös vonalánál középre a labdát, amibe egy hazai védő kézzel ér bele, de meglepetésre a játékvezető nem ítél tizenegyest, a Ferencváros szöglettel jöhet.

A Ferencváros a saját térfelén veszít labdát, amire Marcelinho csap le és játssza meg jól a lendületből érkező Lukokit, aki elegánsan a kapuba juttatja a labdát (1–0). Jelen állás szerint már két gól kellene minimum a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz.

A szlovén játékvezető a mérkőzés 27 percében kiosztja a mérkőzés első sárga lapját is a Ferencváros védőjének, Frimpongnak.

A bekapott gól óta a Ludogorec továbbra is támadásokat tud kialakítani, de a Fradi védelme sorra elhárítja a veszélyt.

A 33. percben Isael bök a labda alá briliáns mozdulattal, de Tokmac Nguen nem tudja kapura tenni a labdát A 37 percben Zubkov zseniális csele után teszi be keményen a kapu elé a labdát de nem sikerül a kapuba juttatni a labdát, szöglet következik. A beadás veszélyesen érkezik, majd egy kis kavarodás után Tokmac elé kerül a labda, aki csak a kapufát találja el lövésével.

Tokmac igencsak kedvező helyen harcol ki szabadrúgást csapata javára, amikor a 16-os vonala előtt hátulról buktatták. A pontrúgást Isael végezte el, akinek nagy erejű lövése nem sokkal kerülte el a bolgár kaput.

A Ludogorec vezetése ellenére a magyar szurkolók hatalmas hangerővel bátorítják folyamatosan csapatukat.

Az első játékrész 1–0-ás bolgár vezetéssel ér véget, de a mérkőzés statisztikái alapján teljesen kiegyenlített teljesítményt nyújtott az első félidőben a két csapat. A félidőben volt mit feldolgoznia a Ferencvárosnak, egy meg nem adott tizenegyes és egy kegyetlenül kihasznált eladott labda után kapott gól miatt egyelőre elszállni látszanak a zöld-fehér továbbjutási álmok, pedig a játék képe alapján teljesen kiegyenlített a párharc.

Kezdetét veszi a második játékrész, egyelőre egyik mester sem változtatott a pályára küldött csapatán.

A második félidő elején szinte egyből helyzetbe kerül a Ludogorec, Badji egy kipattanó lövés után próbálta a tizenhatoson kívülről a kapuba juttatni a labdát, de lövése lepattan egy védőről, amiből egyből kontrázhatott is a Ferencváros Tokmac révén, aki Bolit próbálta helyzetbe de a csatár szabálytalanul próbál a labdához férkőzni, szabadrúgás kifelé.

Nedyalkov adja be keményen a labdát a ferencvárosi kapu elé, de a védelem az utolsó pillanatban szögletre tudja tisztázni a játékszert. A mérkőzés 52. percében a razgradi csapatból Badji marad lenn a füvön egy rossz kitámasztást követően, de szerencsére semmi komoly nem történt, így tudja folytatni a játékot. A sérüléses közjáték után két perccel később már Cicinho egy kényszerítő után került óriási helyzetbe a fradi tizenhatosán belül, de lövése egy becsúszó védőről az alapvonalon távozik, így szöglettel jöhet a hazai csapat.

Terziev egy bedobást követő indítást meggátolva szabálytalankodik, amit a játékvezető egy sárga lappal jutalmazott.

Pár perce sikerült a labdát járatni a bolgár tizenhatos előtt de komoly helyzetet kialakítani nem tudott a Ferencváros. Kharatin kereste passzával csapattársát Tokmacot, aki nem érte el a labdát, mivel a passz túl erősnek bizonyult.

A mérkőzés 65 percében továbbra is egy góllal vezet a hazai csapat, a Ludogorec.

Botka Endre begyűjti a mérkőzés harmadik, a Ferencváros második sárga lapját miután keményen buktatta ellenfelét. A 68. percben Tokmac lendült meg a szélen és adta középre hajszálpontosan Isael lábára a labdát, aki öt méterről kapásból a kapu mellé lőtt.

Egy szabálytalanságot követően újabb szabadrúgást harcol ki a Ferencváros az ellenfél kapuja előtt, azonban a beadott pontrúgásba belefejelő Kharatin próbálkozását könnyedén fogja a hazai hálóőr. Egyelőre hiába alakít ki nagyobbnál-nagyobb helyzeteket a Fradi, nem tudják gólra váltani azokat.

A mérkőzés első cseréjét a Ludogorec csapata hajtja végre, a gólszerző Lukoki helyére Mavis Tchibota érkezik. Ilijev kapus egyre lassabban elvégzett kirúgásait a Ferencváros szurkolók éles füttyszóval kísérik. Rebrov is úgy dönt, hogy ideje cserélni, a pályát elhagyó Sigér Dávid helyére Skvarka áll be.

Elkezdődött az utolsó tíz perc a rendes játékidőből, a Fradinak továbbra is két gól kellene a továbbjutáshoz, de egyelőre a bolgár csapat a csoport második továbbjutója. Újabb óriási Isael helyzet marad ki, a brazil támadó a félpályáról megindulva vitte a kapu felé a labdát. Majd távolról a jobb alsó sarkot célozva tüzelt, de lövését nagy bravúrral védte a bolgár kapus.

Apró ápolás közben jöhet a második és a harmadik Fradi csere is, Khartint, Danylo Ihnatenko váltja, míg Boli helyére Signevich érkezik. A cserékre a hazaiak mestere is reagál, a Ludogorec csapatából Wandersont kapja le a pályáról, helyére pedig Dyakovot küldi be a szakember.

Hiába próbálkozik a Ferencváros, az utolsó passzokba mindig bele tud lépni egy hazai védő. A rendes játékidő utolsó percében járunk. Egy hosszú felíveléssel próbálkozik a Fradi, ami el is jut Tokmachoz, ám az átvétel után ellőtt labdát Iliev kapus hatástalanítani tudta. Az újabb kimaradt helyzet után azonnal támadásba lendül a Ludogorec, de a Ferencváros szerencséjére Cicinho nem növeli tovább a bolgárok góljainak számát.

Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Ludogorec is: Keserut Ikoko váltja. 4 perc ráadás következik, ennyi ideje maradt a Ferencvárosnak fordítani.

Isael ugyan még egy tizenhatosról megeresztett lövéssel próbálkozott, de a lövés a kapu fölött hagyja el a játékteret.

Góól! a 95. percben Signevich szerez gyönyörű gólt! (1-1)

Vége! A játékvezető nem engedi tovább a játékot, a döntetlen pedig azt jelenti hogy a Ludogorec csapata jut tovább az Európa- liga csoportköréből. Hősiesen küzdött a Ferencváros, de az utolsó pillanatban érkező egyenlítő gól kevésnek bizonyult Razgradban, így a csapat búcsúzik az európai kupasorozattól.

Forrás. Blikk.hu

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hasonló hírek

Magosi Norbert: Egy jó start fél győzelem!

Edit

Minden a feje tetejére állt Spanyolországban: a Barcelona és a Real Madrid is kiesett a kupából

Géza

Egy nap alatt öt aranyat nyert Hosszú Katinka

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------