Hirmagazin.eu
Főoldal » Heves viharok tombolnak az Egyesült Államok nyugati partvidékén
Külföld

Heves viharok tombolnak az Egyesült Államok nyugati partvidékén

Forrás: MTI

Nagyon heves viharok kezdődtek az Egyesült Államok nyugati partvidékén, Kalifornia államban kedden, s várhatóan két hétig pusztítanak majd. A szokatlanul súlyos természeti csapásért az El Nino éghajlati jelenséget teszik felelőssé.

Heves viharok tombolnak az Egyesült Államok nyugati partvidékén
A tengervíz áramlásával összefüggő, ciklikus El Nino általában óriási esőzéseket okoz, a kedden lecsapott viharhullám azonban – a meteorológusok előrejelzései szerint – minden korábbinál erőteljesebb és veszélyesebb lesz. Los Angeles egyes részein és környékén már kedden este 6-8 centiméternyi csapadék esett.

Santa Monicában például négy centiméteres eső mossa a város utcáit, Malibuban pár óra alatt öt centiméternyi eső zúdult az ott lakókra. Az amerikai országos meteorológiai szolgálat szerdára és csütörtökre viharriadót adott ki, egyes országutakat Los Angeles környékén már lezártak a heves esőzés miatt.

Az El Nino időjárási jelenség (meteorológiai szakkifejezéssel: időjárási rendszer) akkor jelentkezik, amikor a Csendes-óceán középső és keleti vidékein az óceán vize felmelegszik, a felhőzet és a viharos széláramlatok a melegedő óceán hatására irányt váltanak.

Decemberben az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szakemberei arra figyelmeztettek, hogy 2016-ban az El Nino-jelenség nagyon veszélyes viharokat hozhat. A meteorológusok azt prognosztizálják, hogy az elkövetkező napokban Észak-Kaliforniában akár harmincnyolc centiméternyi eső is hullhat, az állam déli vidékein pedig áradásokkal számolnak.

 

Hasonló hírek

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Úzvölgye törvénytelenül átalakított magyar katonai temetőjében

Géza

Továbbra is zavaros a Brexit körüli kép

Géza

Megrázó képsorok: megérkeztek az első fotók a leégett Notre-Dame belsejéből – Így nézett ki ma hajnalban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------