Hirmagazin.eu
Főoldal » Hétvégi közlekedési prognózis
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hétvégi közlekedési prognózis

A 2017. szeptember 29. és 2017. október 1. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők. (ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Szombat, vasárnap: Hétvégén marad a nyugodt őszi időjárás. Többórás napsütés, változó felhőzet valószínű, csapadék nélkül. Egyre hűvösebbek lesznek a reggelek (3-10 fok), délutánonként 19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. (www.koponyeg.hu)

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M1

Folyamatos munkavégzés: a 156+700-158+600 km szelvényben a jobb pályatesten ellenőrző állomás építése miatt sebességkorlátozás, leállósáv lezárva (belső sávszélesség 3,75 m, külső sávszélesség 3,75 m) kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;

2017. szeptember 20-2017.szeptember 30-ig a 159+000-157+000 km szelvényben a bal pályatesten ellenőrző állomás építése miatt sebességkorlátozás, leállósáv lezárva (belső sávszélesség 3,75 m, külső sávszélesség 3,75 m) kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

2017. október 1-én a 12+200-66+500 km szelvényben a jobb, bal pályatesten teherbírás mérése miatt előző, haladó, kapaszkodó és leállósáv zárása váltakozva (7 óra és 17 óra között, torlódás várható) mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

2017. szeptember 25-2017. szeptember 30-ig a 39+000-66+500 km szelvényben a jobb, bal pályatesten sövényvágás miatt előzősáv zárása 7 óra és 17 óra között, torlódás várható, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

M5-M0

2017. szeptember 14-2017. október 14-ig az M5-M0 csomópont három kollektor ágának (90454 ág 0+000, 90456 ág 0+364, 90470 ág 0+963) teljes zárása a betonelemek cseréje miatt. Az autósok az M5-ös autópályáról sem Budapest, sem Szeged felől nem tudnak majd közvetlenül felhajtani az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalára. A Budapest felől érkezők az M51-es autóút érintésével, az 51-es úti csomópontban tudnak az M0-s autóútra az M3-as felé felhajtani. A Gyál, Alsónémedi felől érkezők az M0-s autóút 5-ös úti csomópontjában tudnak megfordulni az M3-as felé. Szeged felől szintén az 5-ös úti csomópontban tudnak visszakanyarodni az arra közlekedők. A terelőutakat változtatható jelzésképű táblákon és sárga alapszínű táblákon is jelzik.

A rendelkezésre álló információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell!

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2017. szeptember 30. (szombat) 22 órától október 1. (vasárnap) 22 óráig tart.

Szeptember 1-től az államhatártól a telephelyig vagy az első lerakóhelyig már nem szabad „hazagurulni”.

Figyelmeztetés a közlekedőknek

Türelmesen és körültekintően, az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessenek, továbbá a megnövekedett forgalomra való tekintettel közlekedjenek.

A gyalogosok, kerékpárosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

A 2017. szeptember 29. és 2017. október 5. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-60 percet is meghaladhatja.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozások kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozások kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein, a hétvégén intenzív kilépő személyforgalommal számolunk, elsősorban péntek délutántól estig, majd szombat reggeltől délutánig. A megnövekedett forgalom miatt esetenként várakozás alakulhat ki a személyforgalomban, amelynek mértéke a személyforgalomban Tompa közúti határátkelőhelyen elérheti a 30 percet. Vasárnap számolni kell a belépő buszok és személyautók számának jelentős emelkedésével, ami esetenként 30 perces várakozást eredményezhet.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen, pénteken a kilépő irányban a buszok és a személygépjárművek tekintetében 30-60 perces, míg tehergépjárművek esetében akár 120 perces várakozás kialakulásával számolunk. Vasárnap belépő irányban a buszoknál 30-60 perc, míg a személyforgalmi sávon szintén 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban.

Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a hétvége alkalmával 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Tiszasziget közúti határátkelőhelyen 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban. A személyforgalom intenzitásának növekedésével lehet számolni a hét utolsó munkanapján a délutáni órákban kilépő és vasárnap délután belépő irányban.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a pénteki és a szombati napon 60-180 perc várakozási idővel lehet számolni, míg belépő irányban pénteken és szombaton, illetve a kamionstopot követően a jövő héten hétfőig 180 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban belépő irányban vasárnap akár 15-30 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. A fentieken túl a szombati napon belépő irányban az autóbuszok tekintetében 30 perc várakozás is kialakulhat.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein várakozás kialakulásával nem számolunk.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen szeptember 30-án 15 óra és 22 óra között 120 perc várakozás alakulhat ki a kilépő, 60 perc várakozás a belépő tehergépjárművek tekintetében.  A tehergépjárművek esetében október 1-én 23 órától október 25-én 22 óráig a kilépő irányban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk.

A személygépjárművek tekintetében szeptember 30-án és október 1-én 8 óra és 20 óra között kilépő és belépő irányban akár 30 perc várakozás is kialakulhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen, jellemzően a dinamikusan megnövekedő személyforgalom miatt alakulhat ki a hétvégén ki- és belépő irányban egyaránt 30-120 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-180 percet.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében a hétvégén kilépő irányban 60-120, belépő irányban 30, esetenként 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 16 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, melynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 60 percet. A várakozások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kilépő forgalom esetén a zárást megelőző 30. perctől a Lónya közúti határátkelőhely helyett válasszák a Barabás közúti határátkelőhelyet. Javasoljuk továbbá, hogy a zárást megelőző 30. perctől a Barabás közúti határátkelőhely helyett válasszák az állandó nyitva tartású Beregsurány közúti határátkelőhelyet.

Vállaj közúti határátkelőhelyen a hétvégi időszakban esetenként számolhatunk akár 30 perc várakozással.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 15-30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A légi közlekedést, valamint a járatok indulását és érkezését befolyásoló tényezőkről nem rendelkezünk információval.

Forrás: police.hu

Képek: commons.wikimedia, mazoslazo, hvg, fenteslent

Hasonló hírek

Budapestre szállították október 20-án éjjel a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit

Edit

Tizenöt sérültje van a Pillangó utcai metróbalesetnek

Edit

Brutális: baseballütővel vertek véresre egy váci fodrászt munka közben

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------