Főoldal » “Hétköznapi alkotók” sorozatunk bemutatja: Koller Zsoltot, aki világtörténelmet ír a magyar nemzetnek! Köszönjük Zsolt!
Külföld

“Hétköznapi alkotók” sorozatunk bemutatja: Koller Zsoltot, aki világtörténelmet ír a magyar nemzetnek! Köszönjük Zsolt!

2019. májusa – „Huszáros magyar győzelem Prágában” – Kalocsai történész nemzetközi sikere, nagy sajtóvisszhanggal

Ahogy mondani szokták, „hamarabb hazaért a híre” a kalocsai származású Koller Zsoltnak Prágából, mint ő maga, ugyanis több nemzetközileg elismert orgánum írt szuperlatívuszokban a cseh fővárosban rendezett nemzetközi tudományos konferencia záró díszelőadásáról, amelyet a Hunyadiak dinasztiájáról, a Hunyadiak koráról tartott meg a cseh fővárosban május 25-én.

Magyar sikert ünnepelt Prágában a tudományos világ. Az európai tudományos társaságok legjelentősebb ünnepi gáláján Koller Zsolt magyar középkor szakértő sikeresen meghódította fantasztikus díszelőadásával az ünnepségen résztvevő több száz tudóst, neves történészt és számos világhírességet” – írja e cikk címének idézőjeles részével azonos című cikkében a svájci Zürichsee Zeitung, hozzátéve:

A KÖZÖNSÉG KOLLER ZSOLT DÍSZELŐADÁSÁT FELÁLLVA, PERCEKIG TARTÓ ÜTEMES VASTAPSSAL JUTALMAZTA MEG.

Koller Zsolt / Forrás: Koller Zsolt, Facebook

A lap kiemeli: a magyar szakember, aki először maga is megdöbbent a hatalmas ünnepléstől, végül több nyelven is megköszönte a jelenlévők óriási elismerését.

A díszelőadás a Kárpát-medence történelméről és a Hunyadiak dinasztiájáról szólt.

KOLLER ZSOLT AZ ELISMERÉSEK MELLETT SZÁMOS KÜLFÖLDI,

KÖZTÜK TENGERENTÚLI MEGHÍVÁST IS KAPOTT.

– írja a Zürichsee Zeitung.

Hasonlóképpen emlékezik meg Koller Zsolt előadásáról az České Noviny csehországi gazdasági, kulturális és sport magazin. E lap szerint is lehengerlő sikert aratott Koller Zsolt történész, író Prágában az európai tudományos társaságok egyik legrangosabb eseményén, díjátadó gáláján.

A cseh lap is kiemeli, hogy a magyar középkor szakértő díszelőadásának végén

a jelenlévő több mint háromszáz tudós, neves és világhírű szakember együtt, felállva, hatalmas vastapssal jutalmazta meg a nemzetközi hírű, többszörös díjazott szakember fantasztikus hangulatú kiváló előadását” Ez az orgánum is megemlíti, hogy

A KALOCSAI SZÁRMAZÁSÚ SZAKEMBER A TÖBB NYELVEN KÖSZÖNTE MEG AZ ELISMERÉST.

Maga Koller Zsolt a rendezvény előtti napon azt írta a Facebook oldalára, hogy eddigi szakmai munkásságának egyik legnagyobb kihívását és elismerését jelenti a prágai előadása, amelyet másnap Európa tudósai, világhírű szakemberei előtt mondhat el hazája képviseletében, hiszen, amint írta, őt kérték fel hogy az európai tudományos társaságok rangos összejövetelén díjátadó gáláján ünnepi díszelőadást tartson, amit óriási elismerésnek és megtiszteltetésnek tart.

Koller előadását komoly várakozás előzte meg szakmai körökben: „Magyar szakember európai sikere – újra hódít a magyar virtus Európában” címmel írt beharangozó cikket Koller előadásáról a Wiener Zeitung.
Amint írják,

A NEMZETKÖZI SZAKMAI KURATÓRIUM HARMINC ÉV UTÁN ELŐSZÖR KÉRT FEL MAGYAR ELŐADÓT A LEGNEVESEBB SZAKMAI GÁLA ÜNNEPI ELŐADÁSÁNAK MEGTARTÁSÁRA.

A bécsi lap szerint a számos szakmai díjjal és kitüntetéssel elismert Koller Zsolt magyar középkorszakértőt eddigi nemzetközi szakmai tevékenységeinek elismeréséül választották ki és kérték fel arra a nemes feladatra, hogy az ő előadása zárja a rangos nemzetközi tudományos eseményt, ahol előadását az európai tudományos világ kiemelkedő alakjai mellett államfők, világhírességek is hallhatták.

Jó. De miről szólt az előadás?

Az előadást Jászberényben is megtartja Koller Zsolt június 12-én. Az alkalmat így hirdeti az esemény plakátja: A plakátot lásd a cikk alatt! – A szerk.

A hunyadiak a hunyadiak kora: minden, amit tudni szeretnél a hunyadiakról, minden, ami a történelemkönyvekből kimaradt. A valós történelem titkok és rejtélyek igazi kuriózumok a hunyadiakról egy izgalmas és feledhetetlen előadáson”

Prágai előadása előestéjén így írt Koller Zsolt a fölkészülés időszakáról és a próbatétellel kapcsolatos érzéseiről, hozzáállásáról:

Hatalmas büszkeséggel és könnyes szemmel állok most az európai szintű elismerésem előtt. Az elmúlt hetekben, több száz levelet, üzenetet, szóbeli gratulációt kaptam Magyarországról és külföldről, a világ minden részéből. Hálás szívvel köszönöm nektek azt a rengeteg bátorítást és azt a hihetetlen szeretetet, amit kaptam tőletek. Igyekszem holnap egész Európa előtt büszkén és a legjobb tudásom szerint képviselni a hazámat, a Kárpát-medencét, és benneteket!” A jelek szerint sikerült!

ANNAK REMÉNYÉBEN, HOGY A TÖRTÉNELEM IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ KALOCSAI KÖZÖNSÉG IS MEGISMERKEDHET KOLLER ZSOLT KUTATÁSI EREDMÉNYIVEL, NEMZETKÖZI SIKEREIHEZ SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON GRATULÁL!

Forrás: Koller Zsolt Facebook

Hirmagazin.eu (Bognár Géza)

Hasonló hírek

Menekültekkel teli buszok balesete Törökországban

info

Egyiptomi keresztények lefejezéséről adtak hírt líbiai szélsőségesek

info

Több szézan haltak meg a Viktória-tavon elsüllyedt kompban

Géza