Főoldal » Hétfőig lehet feltölteni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását
Gazdaság

Hétfőig lehet feltölteni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását

2015 05 31 214035
2015. 05. 31. – 21:13 forrás: MTI
Ezt közölte Bognár Lajos országos főállatorvos az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában vasárnap.
Az országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára elmondta: a bevallásokat az interneten kell feltölteni a rendszerbe. Hozzátette: a határidő után érkező bevallások esetében bírságot szabhatnak ki, de a hatóság vizsgálja, volt-e olyan körülmény, amely miatt a vállalkozás nem tudta időben elkészíteni a bevallását.

Bognár Lajos közölte: a felügyeleti díjat két részletben kell befizetni, július végén és a következő év január 31-éig, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megjelölt számlájára. Felidézte: az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat 2012-ben vezették be, valamennyi, az élelmiszerláncban dolgozó vállalkozásnak nettó árbevétele egy ezrelékét kell befizetnie. Hangsúlyozta, ez nemcsak a termelésben, hanem a kereskedelemben részt vevőknek is kötelező.

Mint mondta, továbbra is egy ezrelék az alapdíj, de az élelmiszerforgalmazással foglalkozó vállalatoknál sávossá vált a díj, “500 millió forintig nullás a bevallási kötelezettség”, a fölött sávosan változik, a legnagyobb mértéke hat százalék.

Bognár Lajos úgy fogalmazott: mivel a bevallások időszaka nem zárult le, nem tudják pontosan, hogy ebből a díjból mekkora bevételre lehet számítani, de “harmincmilliárd forint körüli összegről” lehet szó.

Azt mondta, a bevételt “az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiában meghatározott célok elérésére kell fordítani”. A főállatorvos kifejtette: két részre oszlik a felügyeleti díj, egy jelentős rész a kormányhivatalok élelmiszerlánc-felügyeleti munkájának fedezetére, másik része a Nébih munkájának fedezetére szolgál, és 10 százalékot fejlesztésekre fordítanak.
Kép: Google

Hasonló hírek

Kötelező-e a pénztárgép idénygyümölcs-árusításnál?

Géza

Gyakori kérdések és válaszok a kedvezmények érvényesítése kapcsán

Géza

Sok devizahiteles május első hetében kaphatja meg az elszámolólevelet

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------