Image default
Gazdaság

Hét vállalat magyarországi beruházását támogatja a kormány

Forrás: MTI

Négy külföldi és három magyar vállalat nagyberuházását támogatja a kormány összesen több mint 19 milliárd forinttal – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Hét vállalat magyarországi beruházását támogatja a kormány

A miniszter ismertetése szerint a kormány szerdán fogadta el előterjesztését a hét vállalat beruházásához nyújtandó állami támogatásról. A vállalatok összesen 99,5 milliárd forint értékben hajtanak végre beruházásokat és ezzel 2065 új munkahelyet teremtenek – tette hozzá.

Támogatásban részesül három autóipari vállalat – a német Bosch, az indiai SMR, és a japán Exedy Dynax -, valamint a svájci Interspan Faipari Kft., továbbá három magyar cég, a könnyűfémöntéssel foglalkozó Ecseri Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a baromfivágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good Termelő és Kereskedelmi Kft. és az MCS Vágóhíd Zrt.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar beruházás-ösztönzési rendszer már nemcsak a nagy nemzetközi vállalatok, hanem a közepes, nagyvállalati szint felé tartó magyar cégeknek is elérhetővé vált.

 

 

Hasonló hírek

Jön az új forintérme, magyar vizsla lesz rajta

Géza

Újabb ágazatokban lesz kötelező az online pénztárgép

Edit

Rákbetegeket téveszthetett meg, milliós bírságot kapott

Edit