Image default
Belföldi hírek

Hazudtak a jobbikosok, továbbra is a frakció tagja az antiszemita Szávay István és az aranycsalásba keveredő Staudt Gábor

Ígérte ellenére nem mondott le a képviselői mandátumáról a zsidózó Szávay István és a súlyos bűncselekmény gyanújába keveredő Staudt Gábor sem.

A két jobbikos képviselő decemberben tett ígéretet arra, hogy távoznak, de csúnyán lebuktak, mivel továbbra is tagjai az Országgyűlésnek.

2018. december 31-i hatállyal – ígéretemnek megfelelően – visszaadom országgyűlési képviselői mandátumomat a Jobbiknak, annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt nyolc és fél éven keresztül betölthettem – mindezt Szávay István írta még Facebook-oldalára decemberben, amikor nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amin egy „kampós orrú rohadékról”, egy „büdös zsidó” leveréséről beszélt.

Ennek ellenére Szávay István a Parlament.hu adatai szerint a mai napig tagja a Jobbik frakciójának. A képviselő tehát nem mondott igazat decemberben, amikor lemondásáról beszélt.

Ígéretük ellenére Szávay és Staudt továbbra sem mondtak le a mandátumaikrólFORRÁS: ORIGO

Decemberben közölte a Hír TV azt a hangfelvételt Szávayról, amin arról beszélt, hogy egy szórakozóhelyen nácinak nevezték őt: „Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!” Arról is beszélt, „Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt”. Szávay elismerte, hogy ő hallható a hangfelvételen, de azt tagadta, hogy megütött volna egy nőt.

Szávay István egyelőre nem mondott le a mandátumáról. FORRÁS: MTI

Staudt sem mondott le, pedig ezt ígérte

Szóban szintén lemondott a jobbikos mandátumáról Staudt Gábor, aki egy többmilliárdos áfacsalási ügybe keveredett. Még decemberben a Budapesti Nyomozó Ügyészség vette át a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azt a milliárdos költségvetési csalás miatt indult büntetőügyet, amelynek egy feljelentés szerint több személlyel együtt elkövetője lehet a Nemzeti Nyomozó Iroda két volt alezredese, illetve a Jobbik parlamenti képviselője, Staudt Gábor is.

Ígérete ellenére Staudt továbbra sem mondott le a mandátumárólFORRÁS: MTI/KOVÁCS ATTILA

A nemesfémmel üzletelő bűnbanda ellen már Lengyelországban is nyomoznak, sőt, a feljelentőt is kihallgatták, aki korábban a magyar hatóságokat is figyelmeztette,a szervezet nem kispályás, hiszen „többen folyamatosan éles lőfegyvert hordanak magukkal, illetve a magyar alvilág legvadabb, prominens személyeivel állnak napi baráti és üzleti kapcsolatban”.

Staudt az egyre nagyobb botrány miatt volt kénytelen bejelenteni a lemondását, de persze hosszú Facebook-bejegyzésében egy szót sem tett az ellen zajló eljárásról. Úgy tűnik, a lemondás lebegtetése egy trükk volt, mivel mindez a mai napig nem történt meg. Mindkét jobbikos képviselő tehát csúnyán lebukott, és megszegték korábbi ígéretüket.

Forrás: MTI, Origo

Hasonló hírek

Nógrádi: a magyar határtól 200 kilométerre terrorközpont van

Edit

Maria João & Egberto Gismonti koncertje a Zeneakadémián

Géza

Orbán Balázs: Az uniónak erősebbeket kellene mondania

Edit