Image default
Belföldi hírek

Haztértek a magyar rendőrök Szerbiából és Macedóniából! (Olvasóink nevében is köszönjük rendőreink áldozatos munkáját! Hirmagazin.eu)

Idén nyolcadik alkalommal, egy hónapig láttak el külszolgálatot az európai határok védelmének érdekében. (2018. 08. 24., péntek, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője  2018. augusztus 24-én Szegeden, a Rendészeti Szakgimnáziumban fogadta a Szerbiából és Macedóniából hazatérő rendőri kontingensek tagjait.

Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában.

A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

További képek:

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Csodálatos Karácsonyi fényárban úszik esténként a Deák tér és környéke

Edit

Kézikönyv az Eb-hez: ezt tegye, ha bajba kerül

Edit

Ez az 5 szám ért 85 milliót

info