Főoldal » Házi Snickers, ha hiszed, ha nem
Gasztronómia, vega

Házi Snickers, ha hiszed, ha nem

Újabb bolti termék reprodukciója. A szép az egészben az, hogy egy adagból nagyjából 15-20 szelet csoki jön ki.

Házi Snickers, ha hiszed, ha nem

Mint látni fogjátok, nem egy eget rengető dolog az elkészítése, sőt. Csupán annyi az egész, hogy egy kekszes alapra karamellás mogyoró takarót terítünk és bebugyoláljuk az egészet csokiba. Ugye, hogy nem bonyolult?

Hozzávalók

a kekszes alaphoz:

13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 tojás

mogyorós réteghez:

10 dkg cukor
10 dkg vaj
25 dkg pörkölt, sós mogyoró
510 gr sűrített tej

bevonathoz:

legalább 40 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A kekszes alaphoz valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk. Én keretek közé szorítottam a dolgot, de akinek nincs kerete, az sem baj.

Házi Snickers, ha hiszed, ha nem
Ez a keret 20×20 cm. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütöttem. Éppen csak kapott némi színt.

Amíg hűl elkészítjük a mogyorós réteget. A cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Beletesszük a vajat, hagyjuk hogy elolvadjon és sima legyen a karamell. Nyomjuk bele a sűrített tejet is és folyamatosan kevergetve forraljuk fel.

Miután felforrt mérsékeljük a lángot és 8-10 percig folyamatosan kevergetve sűrítsük be a karamellt. Zárjuk el a lángot, majd dobjuk bele a mogyorót és jól keverjük el. Ezután rásimíthatjuk a kekszes alapra. Nem feltétlenül szükséges a keret, a karamell elég sűrű ahhoz, hogy nem fog lefolyni a kekszről, de így kényelmesebb.

Házi Snickers, ha hiszed, ha nem

Hűtőben hagyjuk dermedni. Hagyhatjuk szobahőmérsékleten is, mint én, de hűtőbe téve jobban megdermed a karamell és könnyebb lesz felszeletelni. Én megküzdöttem a lágy karamellel.

Csokit olvasztunk a szokott módon. Mikróban, gőz fölött, ahogy szoktad. Az olvasztott csokiból sütőpapírra akkora csíkokat kenünk, amekkora szeletekre felvágtuk a sütit. Rájuk fektetünk egy-egy szeletet és hűtőben hagyjuk a csokit megdermedni.

Ezután két választásunk lesz.

Vagy megmártjuk a szeleteket a csokiban, vagy rácsra téve leöntjük őket. Ezután hűtőben hagyjuk ezt a réteget is megdermedni .

Ha kihagyjátok belőle a mogyorót és keskenyebbre vágjátok, akkor Twix-et kaptok. Ezt a csokit hűtőből kivéve vágtam ketté. Azért dermedt a karamell. De ha szobahőmérsékleten hagyjuk, akkor persze ugyanolyan nyúlós lesz, mint az “igazi” csokié. Haladók temperálhatják is a csokit mielőtt leöntik a szeleteket!

Házi Snickers, ha hiszed, ha nem

Forrás: szeretlekmagyarország

 

Hasonló hírek

Diétás és sütni sem kell ezt a gyümölcsös-joghurtos álomtortát

Mazsi

Croissant vagy muffin? Nem kell dönteni, itt a cruffin!

info

Nokedlis ételekből sosem elég!

info