Hirmagazin.eu
Főoldal » Hazám, hazám, édes hazám – Orbán Viktor Miniszterelnökünk posztja a trianoni évfordulón – videó
Belföldi hírek

Hazám, hazám, édes hazám – Orbán Viktor Miniszterelnökünk posztja a trianoni évfordulón – videó

A “Hazám, hazám, édes hazám” kezdetű népdalt dolgozta át a Kossuth-díjas Csík zenekar oly módon, hogy az anyaországban született művészek mellett az elszakított országrészek mindegyikét is egy-egy énekes képviseli a klipben.

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti összetartozás napja és a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából a dal videoklipjét feltette a közösségi oldalára.

A dalt Szabó Attila hegedűs, gitáros hangszerelte és bővítette ki, annak az elképzelésnek megfelelően, hogy olyan ünnepi kompozíció szülessen, amelyet sok énekes ad majd elő. A művész a Magyar Nemzetnek elmondta: az újabb versszakokat úgy válogatták, hogy az összes elszakított nemzettestet megidézzék. A különböző tájegységeken született népdalszövegek részleteit pedig onnan származó előadók adják elő.

Csík János, az 1988-ban alapított Csík zenekar vezetője, prímása azt mondta, mint minden muzsika esetében, itt is a közönség reakciója, véleménye, szeretete dönt majd. Megjegyezte, hogy a magyar népdalok mindenkor igaz, őszinte emberi gondolatokkal, érzésekkel vannak tele, ezért maradtak fenn generációkon keresztül.

A Marosvásárhelyen született Keresztes Ildikó számára nem volt kérdés, hogy részt vegyen-e a produkcióban. Mint mondta, amikor megkapta a zenei alapot, amelyre rá kellett énekelnie, megmutatta marosvásárhelyi barátainak, és közösen sírtak a dal hallatán.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség

Géza

Merkel már el is köszönt – így búcsúzott tőle Orbán

Mazsi

Elképesztő: Az irigyek, a hazugok, a szélhámosok, Magyarország törvénytelen emberei mondják meg, mi a teendő! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------