Főoldal » Hazajöhetett a magyar kisfiú, akit Amerikában szakítottak el a szüleitől
Életmód hírek

Hazajöhetett a magyar kisfiú, akit Amerikában szakítottak el a szüleitől

Leventét a bevándorlásellenes Trump-törvény miatt szakították el családjától.

Levente hétfő hajnalban térhetett vissza Magyarországra. A kétéves kisfiú két hétig volt egyedül egy bronxi menekültközpontban, miután a bevándorlásellenes Trump-törvény miatt elszakították családjától.

A kisfiú szüleivel utazott el, a hatóságok szerint illegálisan próbáltak bejutni Kanadából az Egyesült Államokba. Ekkor vették el tőlük Leventét, akit azóta nappal egy speciális óvodában őriztek, este pedig nevelőszülők vigyáztak rá. Vér szerinti szüleit eközben tőle 600 kilométerre tartották fogva.

A család ott élő barátja, John Young azonnal megpróbált intézkedni. Korábban azt mondta, hogy

“a kicsi nem viseli jól a hirtelen változást: nem érti a körülötte lévők beszédét, alig eszik és láthatóan traumatizált állapotban van.”

Nővére, a 23 éves Laura pedig itthonról minden követ megmozgatott azért, hogy hazahozhassa kistestvérét. A küzdelemben később a Külügyminisztérium és két sztárügyvéd is segített. Rónai Péter és Holly Ostrov Ronai ügyvédi irodájukon keresztül igyekeztek közvetíteni a lány és az amerikai hatóságok között.

A szülőket még most is fogva tartják Amerikában. Az apát hamarosan kitoloncolják, de az anyának bíróság elé kell állnia, mivel 2014-ben elhagyta az országot, mert azzal vádolták, hogy névházasságot kötött letelepedési engedély reményében.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Címkép: Pixabay

Hasonló hírek

A táplálkozási szakember vallomása: “Nagyon megbántam, hogy csirkehúst ettem!”

Mazsi

Az Ő mosolya hány szívet dobbant meg? Emlékszel még rá?..

Géza

Egy nőt minden nap értékelni kell – egy férfi őszinte vallomása

Mazsi