Image default
Külföld

Haza akarnak toloncolni egy 16 éves magyar lányt a kanadai hatóságok

A lány a gyámszüleivel él Kanadában, a hatóságok szerint el kell hagynia az országot.

Egy kanadai magyar házaspár nevelt lányát akarják Magyarországra toloncolni a hatóságok – írja a Globalnews.ca. A cikk szerint Rádi László és a felesége, Viktória 10 éve a törvényes gyámja Toris Kittinek, aki egyébként Viktóriának a húga.

A 16 éves Kitti Magyarországon született, de 2016 óta a gyámszüleivel Okotoks városában él Kanadában. Hétfőn két levelet is kaptak a bevándorlási hatóságtól, amelyekben arról tájékoztatták őket, hogy elutasították a lány ideiglenes tartózkodási és a tanulói vízum iránti kérelmét is, és közölték velük, hogy nem tartózkodhat tovább az országban.

Rádi László a lapnak azt mondta, hogy nem tudják, mit tehetnének, szerinte semmi sem indolkolja a döntést. Viktória azt mondta, hogy mind a kanadai, mind a magyar hatóságok szerint is ő Kitti gyámja, és mégis azt akarják, hogy egy olyan országba küldje, ahol senkije nincs, az anyjával sem tartják a kapcsolatot.

Rádiék felkeresték John Barlow parlamenti képviselőt, aki értetlenül áll az ügy előtt. Mint mondta, Rádiék nem terhelik a kanadai szociális rendszert, sikeres vállalkozásuk van, Kitti pedig iskolába jár.

Barlow azt is hozzátette, hogy csütörtökön felvette a kapcsolatot a bevándorlási miniszterrel és megkérte, hogy segítsen nekik az ügyben. A kanadai határőrizeti szervek egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben a lap kérdéseire.

hvg, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Külső menekülttábort építene az EU

info

Orbán Viktor: kerítés kell a macedón-bolgár-görög közös határra is

Edit

Hatalmas változás a reptereken: ezentúl sokkal egyszerűbb lesz minden

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------