Hirmagazin.eu
HOLLAND - Language Learning

Hawking: “Wetenschap en technologie bedreigen voortbestaan mensheid”

2016-01-19, 14:21 – Bron: The Guardian

Hawking: "Wetenschap en technologie bedreigen voortbestaan mensheid"
Stephen Hawking. ©epa

Volgens Stephen Hawking staat de mensheid aan de vooravond van wat wel eens één van de meest uitdagende eeuwen van haar bestaan zou kunnen worden. Innovaties op vlak van wetenschap en technologie zijn volgens de wetenschapper zo vergevorderd, dat ze de mens in zijn voorbestaan als soort bedreigen.

De kans dat er zich binnen dit en 1.000 jaar op aarde een allesvernietigende ramp voordoet, is volgens Hawkins nagenoeg 100 procent. Omdat het nog een honderdtal jaren kan duren vooraleer de wetenschap in staat is zelfbedruipende kolonies op andere planeten op te richten, is het volgens de wetenschapper van stellig belang dat we de komende eeuw uiterst voorzichtig zijn. Dat zegt hij in een reactie op de wetenschappelijke doemtheorieën die Lord Rees, een astronoom met blauw bloed, in zijn boek Our Final Century op de wereld loslaat.

‘Er zal geen stop gezet worden op de technologische vooruitgang, daarom is het belangrijk ons bewust te worden van de gevaren ervan, en die onder controle te krijgen’
Stephen Hawking

Net als Lord Rees lijkt Hawking ervan overtuigd dat de grootste gevaren waar de mensheid mee af te rekenen krijgt, er van eigen makelij zullen zijn. Vooral de voortsnellende innovatie op vlak van wetenschap en techniek zal zich volgens beide wetenschappers tegen ons keren. Hawking wijst onder meer op de gevaren van nucleaire wapens en genetisch gemanipuleerde virusvarianten. “We zullen niet stoppen met het maken van vooruitgang – laat staan dat we het proces zullen omkeren – dus moeten we ons bewust worden van de gevaren die zo’n vooruitgang met zich meebrengt en proberen om die onder controle te krijgen”, zo zegt hij aan The Guardian.

Parallel universum

Zijn pessimistische wereldvisie ten spijt lijkt de inmiddels 74-jarige wetenschapper er persoonlijk dan weer een vrij optimistische levenshouding op na te houden. Ondanks het feit dat hij al ongeveer 50 jaar lang lijdt aan een slepende ziekte die langzaam maar zeker zijn hele zenuwstelsel aantast, laat Hawking zich niet ontmoedigen. “Mijn ziekte hindert me nauwelijks in wat ik echt wil doen, namelijk theoretische fysica bedrijven”, zegt hij aan The Guardian.

Vorige week nog gaf de briljante fysicus een lezing over zwarte gaten aan het Royal Institution in Londen. Daarin drukte Hawkins zijn overtuiging uit dat het mogelijk moet zijn via een zwart gat door te reizen naar een parallel universum. Hij voegde daar wel aan toe dat het om een “zeer groot, en actief tollend zwart gat” moet gaan. Wie zo’n tijdruimtelijke reis aanvat, hoeft volgens de wetenschapper overigens ook niet meer op een retourticketje naar het thuisfront te rekenen.

Forrás: http://www.demorgen.be/wetenschap/hawking-wetenschap-en-technologie-bedreigen-voortbestaan-mensheid-bc3013b0/

Hasonló hírek

2.000 vluchtelingen vast in de vrieskou aan Grieks-Macedonische grens

info

Poetin keurde moord op Litvinenko ‘waarschijnlijk’ goed

info

Commando VS had foto van dode Bin Laden op zijn computer

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian