Hirmagazin.eu
Főoldal » Havi 140 ezer forintba kerül egy menekült Magyarországnak
Belföldi hírek

Havi 140 ezer forintba kerül egy menekült Magyarországnak

forrás: MTI

Magyarország aktívan és gazdasági erején felül vállal részt a menedékkérők ellátásában – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn az MTI-vel.

A kormány azt azonban a leghatározottabban elutasítja, hogy pénzbüntetéssel fenyegetik azokat az országokat, amelyek elutasítják a kényszerbetelepítést – hangsúlyozták a közleményben.

Azt írták: Magyarország Európa számos más országával szemben kezdettől betartja az EU szabályait, megvédi Európa schengeni határait, megállítja, regisztrálja és elválasztja a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlóktól.

A hivatalos határátlépők kezdettől nyitottak, aki menedékkérelemért jön, azt eddig is megtehette és ezután is megteheti – áll a közleményben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint a menedékkérők száma tavaly meghaladta a 177 ezret, idén a 23 ezret.

Hozzátették: a menedékkérők ellátására havi 140 ezer forintot kell költenie az államnak, vagyis egy magyar munkavállalót illető nettó minimálbér közel kétszeresét kell egy menedékkérőre fordítani. A magyar kormány emellett önerejéből gondoskodik a bevándorlók által hátrahagyott kiskorúak ellátásáról és intézményi elhelyezéséről, amelyhez Brüsszel egy fillérrel sem járult hozzá – közölték.

Úgy összegeztek: Magyarország aktívan és gazdasági erején felül vállal részt a menedékérők ellátásában, és akkor még a schengeni határ védelmének költségeiről nem is szóltak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor rögzítette: Brüsszel terve a bevándorlók kényszerbetelepítéséről, illetve a pénzbüntetésről elfogadhatatlan és ellentétes az EU jogszabályaival, valamint alapszerződésével is.

“A brüsszeli politikusok egyszerűen elveszítették a kapcsolatot a valósággal és a választóikkal”, annyi pénzt kérnek egy migránsért, amennyiért egy magyar ember 40 évet dolgozik – fogalmaztak. Megjegyezték: egy bevándorlóért Brüsszel 78 millió forintot számolna fel, miközben egy magyar állampolgárra egymillió forintot fordít.

Havi 140 ezer forintba kerül egy menekült Magyarországnak
Ásotthalom, 2016. július 5. Járőröző rendőrök a magyar-szerb határon MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A közlemény szerint az ilyen nagyságrendű büntetésekkel Brüsszel “elvinné” a többi között a közszféra béremelési programjait, az otthonteremtési programot, a családi adókedvezményt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ez csak a kezdet lenne, hiszen a brüsszeli tervekben egy állandó elosztási mechanizmusról van szó, a betelepítésre váró bevándorlók számát előre senki nem tudja megmondani, a bevándorlás végét pedig nem látni, Afrika felől naponta újabb ezrek érkeznek.

 

Hasonló hírek

Veszélyes trópusi szalmonella a csirkemájban!

Mazsi

Sokan arról vitáznak, hogy hazánkban ki vezette be az úgynevezett devizahiteleket..

Géza

Szabadnapos tűzoltók kezdték meg a Római-fürdő kempingjének oltását tegnap (Videó).

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------