Image default
Időjárás

Havazással és mínusz 10 fokkal kezdődik az új év

Téliesre fordul az időjárás az új év első hetében: lehűlésre kell készülni, helyenként mínusz 10 Celsius-fok körüli hideg lesz, és várható havazás is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Hétfőn, Szilveszter napján az ország délkeleti harmadán csak lassan szakadozik, csökken a felhőzet, az ország többi részén pedig akár néhány órás napsütés is lehet.Keleten még előfordulhat gyenge eső, havas eső, esetleg hó, de estétől az ország túlnyomó részén már csapadékmentes idő várható.

A szél a Dunántúlon és a középső országrészben megerősödik, és a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódik. Késő délutántólviszont már mindenütt csillapodik a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2 és 6 fok között alakul.

Január elsején az ország nyugati részén eső, néhol ónos eső is várható a délelőtti órákban, este pedig az északi hegyekben és a Tiszántúlon eshet hó, eső és havas eső. Néhol megerősödik a szél is.

A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, a szélvédett, de kevésbé felhős helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 8 fok között alakulnak.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a nap első felében szórványosan alakulhat ki eső, havas eső, majdnapközben hózáporok várhatók.

A szél többfelé viharos lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is többfelé viharos lehet a szél, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan alakul ki hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, de északnyugat felől beborul az ég, estétől pedig havazás kezdődik. A szél erős, néhol viharos lesz. A leghidegebb órákban általábanmínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet,de a szélvédett helyeken (jellemzően északkeleten) mínusz 11 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulnak.

Szombaton többfelé várható havazás, és erős szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan várható havazás, erős, olykor viharos széllel, mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti minimum-, illetve mínusz 3 és plusz 3 fok közötti csúcshőmérséklettel.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Brutális szélvihar közeleg, öt megyében különösen kritikus lesz a helyzet

Mazsi

Több megyére riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a mára! Jégeső is lehetséges! Íme a részletek! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

A hóval küzd Észak-Magyarország

Edit