Hirmagazin.eu
Főoldal » Havas csodavilággá varázsolta a tél a Fővárosi Állatkertet
Állatvilág

Havas csodavilággá varázsolta a tél a Fővárosi Állatkertet

Havas csodavilággá varázsolta a tél az Fővárosi Állatkertet, az intézmény lakóinak pedig láthatóan nincs ellenére a téli csapadék, boldogan játszanak a hófedte kifutókban.

A havazásnak nemcsak azok az állatok örülnek, amelyek őshazájában nagy hidegek szoktak lenni, mint például a jegesmedve, a rozsomák, vagy éppen a szibériai tigris, hanem azok is, amelyeknek természetes élőhelyén csak ritkán tapasztalható, vagy kisebb csodának számít a havazás.

Az állatkertekben sokáig az volt a szokás, hogy a forró égövi állatokat a mérsékelt övi állatkertekben ősszel bezárták egy fűtött állatházba, ahonnan tavaszig tulajdonképpen nem is engedték ki őket.

Azonban már a 19. század végén is több állatkerti szakember helytelenítette ezt a módszert.

Az áttörés végül a 20. század elején következett be, amikor Carl Hagenbeck, a Hamburg-Stellingeni Állatpark alapíja bebizonyította, hogy a trópusi, szubtrópusi állatok egy része sokkal edzettebb és egészségesebb lesz, ha a tél folyamán is rendszeresen kiengedik őket a friss levegőre, még akkor is, ha a kifutót éppen hó borítja.

Az olyan állatoknál, mint az elefántok, a zebrák, vagy éppen az antilopok, azóta is ezt az elvet követik a mérsékelt égövben működő állatkertek.

Ennek pedig láthatóan az állatkert kiselefántja, Arun, különösen örül, s hihetetlen lelkesedéssel veszi ki a részét a téli mókázásból.

További képek:

Forrás: erdekesvilag.hu

Hasonló hírek

Ezzel a gyönyörű történettel búcsúzunk mára! Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! Hirmagazin.eu

Géza

Milyen okból tartasz kutyát?

info

Nem semmi: közelről videózta a durva medveharcot – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!