Image default
Külföld

Hatvan ember halt meg a dzsihadisták legújabb piszkos húzásától

Hat­van­egy holt­tes­tet emel­tek ki egy össze­dőlt mo­szuli ház rom­jai alól, ame­lyet fel­te­he­tően alá­ak­náz­tak a dzsi­ha­dis­ták – kö­zölte va­sár­nap az iraki had­se­reg, amely sze­rint semmi sem utal arra, hogy a ház a ko­a­lí­ciós erők lé­gi­csa­pása okozta rob­ba­nás­ban sem­mi­sült meg.

A nyugat-moszuli al-Dzsadida negyedben történt eset körül sok az ellentmondás, és a történteket egyelőre lehetetlen tisztázni, mivel javában folynak a súlyos harcok a városrész sűrűn lakott negyedeiben.

A hadsereg vasárnapi közleményében arra reagált, hogy helyi hivatalnokok és szemtanúk is azt állították előző nap, 240 holttestet szedtek ki egy összedőlt épület romjai alól. Azt mondták, hogy a koalíciós erők harci gépei csapást mértek egy, robbanóanyaggal megpakolt teherautóra, és a detonáció következtében dőlt össze több épület al-Dzsadidában. – adta hírül az MTI.

Hatvan ember halt meg a dzsihadisták legújabb piszkos húzásától
Fotó: AFP

Az iraki hadsereg azonban ugyancsak szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyveresei aláaknázták ezeket az épületet, és élő pajzsként tartottak fogva civileket az alagsorokban. A szélsőségesek lőtték is onnan az iraki katonákat.

Hatvan ember halt meg a dzsihadisták legújabb piszkos húzásától 1

Az amerikaiak vezette koalíció szombaton elismerte, hogy március 17-én légicsapást hajtott végre az iraki biztonsági erők kérésére a szóban forgó helyszínen az IÁ fegyveresei és felszerelése ellen. Civilekről nem tett említést, de közölte, hogy vizsgálja az esetet.

Az iraki kormányerők szombaton felfüggesztették a Moszul nyugati városrészének visszafoglalásáért folytatott offenzívát arra hivatkozva, hogy aggasztóan megemelkedett az óvárosban végrehajtott műveletek civil halálos áldozatainak száma.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Lövöldözés volt egy müncheni pályaudvaron

Edit

Felháborító nyilatkozatai után nyílt levélben szólítják fel Macront a Notre-Dame megfelelő restaurálására – videó

Géza

Orbán Viktor: Európának fel kell adnia az öngyilkos hajlamokat

Edit