Image default
Tudástár - minden érdekesség

Hátborzongató, kettős naplementét fotóztak Indonéziában!

Na­gyot néz­tek az in­do­néz Ta­ra­kan város lakói, ami­kor a szo­ká­sos szimpla nap­le­mente he­lyett al­ko­nyat­kor két nap­ko­rong le­be­gett a ho­ri­zon­ton. Ufók­ról, vi­lág­vé­gé­ről, is­me­ret­len boly­gó­ról ment a ta­lál­ga­tás.

Pár napja furcsa fotót lőhettek az indonéziai Tarakanban, azok akik csak egy szép naplementét akartak fotózni. Egy napkorong helyett, ugyanis kettő lebegett a horizonton, furcsa, földöntúli fénybe borítva a környéket.

A jelenség ugyan csak néhány percig tartott, amíg el nem takaták a felhők, de minden bizonnyal örökké emlékezetes marad a szemtanúk számára.

Hátborzongató, kettős naplementét fotóztak Indonéziában!

Sokan a földönkívűliek kezét látták a dologban, vagy a titokzatos Nibiru bolygó eljövetelének jeleként értelmezték a jelenséget. Ezúttal azonban van értelmes magyarázat:

A tudomány világában melléknapnak, vagy napkutyának nevezik az ilyen légköri látványosságot.

Ez egy a halojelenségek körébe tartozó légköri fénytünemény, amely a napkorongtól két oldalon elhelyezkedő fényes foltok formájában jelentkezik. A foltok lehetnek fehérek vagy színesek, gyakran csak az egyik oldalon lévő látható belőlük, mint ebben az esetben is.

A melléknapokat a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hozza létre speciális körülmények között, ezért is igen ritka. A melléknapok mindig a napkoronggal azonos magasságban figyelhetők meg.

Éjszaka hasonló módon alakulhat ki a mellékhold jelensége, azonban az jóval halványabb, így észrevétele is nehezebb, főleg telihold idején figyelhető meg halvány, fehéres fényfoltokként.

Legutóbbi Kanadában tűnt fel hasonló látványosság, 2015 november 2-án.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Mit keres repülő csészealj egy középkori festményen?

Mazsi

Riasztó ufó flotta száguldott a Föld felé! Rohamot indítanak? – VIDEÓ

Mazsi

Feltárták a templomos lovagok hosszú életének titkát

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------